back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Γιατρομανωλάκης: Συζητάμε ώστε να αυξηθεί το ποσοστό του 50% πληρότητας για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες

Διαβάστε επίσης

Στο υπουργείο Πολιτισμού ήδη συζητάμε και πιέζουμε ώστε να αυξηθεί το ποσοστό του 50% πληρότητας που ισχύει από σήμερα για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα. Θεωρώ πως θα αυξηθεί το ποσοστό όσο θα βελτιώνεται η υγειονομική εικόνα της χώρας και οι δείκτες”
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου. 

Ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης του κλάδου τόνισε πως “έχουν διατεθεί 330 εκατ. κατά την πανδημία” σημειώνοντας πως “όσο συνεχίζονται οι περιορισμοί με την πληρότητα εξετάζουμε με τα συναρμόδια υπουργεία κι άλλα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου.” 
Αναφερόμενος στα σινεμά 12μηνης διάρκειας ο υφυπουργός πολιτισμού είπε ότι “το υπουργείο έχει ζητήσει από την Επιτροπή να δει το άνοιγμα τους προκειμένου να ανοίξουν βάση πρωτοκόλλων και με χαμηλότερη πληρότητα”

Σχετικά με το  άνοιγμα των μουσείων είπε πως “μαζί με αυτά ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό και η Εθνική Πινακοθήκη μετά την κατασκευή της νέας πτέρυγας”

 Σε σχέση με τα πρωτόκολλα ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε πως για τον υπολογισμό της ροής επισκεπτών υπάρχει μια φόρμουλα βάση της οποίας το κάθε μουσείο μπορεί να καθορίζει τον αριθμό επισκεπτών: Σε σχέση με τα γκρουπ αυτά θα είναι μέχρι 8 άτομα. Βέβαια όλα αυτά θα επανεξετάζονται καθώς θα προχωρούν και οι εμβολιασμοί” 
Τέλος σε ερώτηση για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον διορισμό της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας στο μουσείο σύγχρονης τέχνης, ο κ Γιατρομανωλάκης διευκρίνισε  ότι “ο διορισμός δεν έγινε από την επιτροπή αξιολόγησης. Σε αυτή τη διαδικασία θα περάσουμε σταδιακά” πρόσθεσε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα