back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ζ. Μακρή: Ενδέχεται να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο», επανέλαβε το πρωί της Παρασκευής η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», η κ. Μακρή σημείωσε ότι η πρώτη εβδομάδα επιστροφής όλων των μαθητών στη διά ζώσης εκπαίδευση εξελίχθηκε ομαλά.
«Εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές» τόνισε κ. Μακρή, επισημαίνοντας ότι ήταν λύση επιβεβλημένη η επαναφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση, ενώ επισήμανε ότι «οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι». Παράλληλα άφησε και από τη δική της πλευρά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα και φέτος τα σχολεία, σε κάθε περίπτωση όμως μέσα στον Σεπτέμβριο.

Για το ένα τεστ την εβδομάδα που θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, εξήγησε ότι επειδή υπήρχε το διάστημα των 15 ημερών στο οποίο δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης, κρίθηκε σκόπιμο την πρώτη εβδομάδα να είναι δύο τα τεστ για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία. Για το αν υπήρχαν αντιδράσεις από γονείς, η υφυπουργός Παιδείας  είπε ότι υπήρχε μια μήνυση στην Κρήτη, ενώ διευκρίνισε ότι εάν εκπαιδευτικός, εφαρμόζοντας τον νόμο, μηνυθεί τα δικαστικά έξοδα καλύπτονται από την πολιτεία.

Iσίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα