back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Παπαευαγγέλου: Ανησυχούμε – Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση της ατομικής προστασίας

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το αποτύπωμα του Πάσχα που ήδη φαίνεται σε πολλές περιοχές της χώρας εξέφρασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Μπορεί να υπάρχει σταθερά πτωτική πορεία της πανδημίας και το Rt να είναι στο 0,83, υπάρχει μία μικρή αύξηση στα κρούσματα, είπε, ειδικά στις νεαρές ηλικίες.
“Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Σημαντική επιβάρυνση παρουσιάζεται στην Αιτωλοακαρνανία. Το μήνυμα είναι σαφές. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό τη νόσηση νέων ανθρώπων. Οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους”, είπε.

Η κα. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στη μείωση νοσηλευομένων και εισαγωγών, αλλά και στη μείωση στους θανάτους, ενώ εξήγησε τη σημασία της χρήσης των self tests, λέγοντας πως “το 1/4 των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα προήλθαν από το νέο αυτό εργαλείο, κάτι που δείχνει και πόσο σημαντικό είναι στη μάχη κατά της πανδημίας. Αν δεν υπήρχαν τα self tests, τότε οι συμπολίτες μας αυτοί -στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί- θα μετέδιδαν τον ιό στην κοινότητα -και κυρίως στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον- χωρίς να το γνωρίζουν”.
Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας, είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

Γ. Μαγιορκίνης: Μικρή αλλά αναμενόμενη αύξηση στις νέες διαγνώσεις

Για μικρή αλλά αναμενόμενη αύξηση στις νέες διαγνώσεις, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των αργιών έγιναν λιγότερα τεστ, μίλησε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως μειώθηκε σε σχεδόν 700.000 κάθε ημέρα, όπως και ο αριθμός των θανάτων. Στην Ελλάδα, η πίεση στο σύστημα δείχνει σημάδια αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ασθενών με Covid μειώθηκε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε πορεία σταθεροποίησης και πιθανής αποσυμπίεσης» ανέφερε.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα