back to top
19.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

19.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μετ΄ εμποδίων η κίνηση των οχημάτων αυτή την ώρα, εξαιτίας πορείας αλληλέγγυων στην Παλαιστίνη. Κλειστές και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι: η λεωφόρος Κατεχάκη από το ύψος της Μεσογείων η Λεωφόρος Κηφισίας από τον Φάρο του Ψυχικού έως την Αλεξάνδρας, καθώς και η Βασ Σοφίας έως το ύψος του Hilton.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:30 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βλυχάδα στην Νέα Πέραμο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά δεν απειλούνται σπίτια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη.

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ, το καλοκαίρι του 2018. Η δικογραφία η οποία αριθμεί 400.000 περίπου σελίδες, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμειοδικών της Αθήνας, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους, θα αποφασίσουν, πόσοι και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα καθίσουν στο εδώλιο ως υπαίτιοι για τον τραγικό θάνατο 102 ανθρώπων.

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του 6ου τακτικού ανακριτή. ‘’Παρακολουθούσαν αμέτοχοι τη φωτιά σαν τον Ξέρξη που έβλεπε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας από το χρυσό του θρόνο στο Αιγάλεω’’ γράφει μεταξύ άλλων στο πόρισμά του, τμήματα του οποίου δημοσιοποίησε η δημόσια τηλεόραση. Ο Ανακριτής καταλογίζει σε κατηγορουμένους εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία στα όρια του ενδεχόμενου δόλου, ενώ διαπιστώνει εκτεταμένη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, μέσω πιέσεων που ασκήθηκαν στον πραγματογνώμονα.

1.262 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, από αυτά τα 613 στην Αττική. 50 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 11.415 από την αρχή της πανδημίας. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 656 ασθενείς covid. 287 είναι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

Συνεχίζονται τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, και σχεδόν καθολική υποχρέωση χρήσης test αυτοδιάγνωσης κορωνοϊου, μια φορά την εβδομάδα από όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα.

Έτσι: Επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Με μικρά group έως 10 άτομα επανεκκινούν οι προπονήσεις στις αθλητικές ακαδημίες. Από αύριο ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Οι μικροί μαθητές δεν θα υποχρεούνται σε χρήση μάσκας ή αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Σε μια ώρα κλείνει το λιανεμπόρια. Στις 10 και μισή τα καταστήματα τροφίμων.. Η αγορά θα είναι ανοιχτή και την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαϊου.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων ιδιαιτέρως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 8 λουκέτα, 5 συλλήψεις και 278 πρόστιμα, είναι ο χθεσινός απολογισμός, με Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι και Ψυρρή, να καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα.

Για 7η ημέρα μαίνονται οι εχθροπραξίες Ισραήλ – Παλαιστινίων, χωρίς καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης. Στο πλευρό της Χαμάς και του ισλαμικού τζιχάντ στην Παλαιστίνη στέκεται ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. ‘’Το κτίριο που καταστράφηκε χθες από ισραηλινά πυρά, ήταν απόλυτα νόμιμος στόχος. Εκτός από το Associated Press και το Al-Jazeera, στέγαζε επίσης ένα δίκτυο πληροφοριών της παλαιστινιακής οργάνωσης. Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα πριν την επίθεση’’, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμιν Νετανιάχου και συμπλήρωσε:”Στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες”.

Με αφιέρωμα στο σατυρικό τραγούδι συνεχίζεται απόψε στις 9, ο κύκλος των συναυλιών που ηχογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν στο Σταυρό του Νότου και παρουσιάζονται στο κοινό από τον ΑΘΗΝΑ984… Σήμερα, τραγουδούν Σπύρος Γραμμένος, Βαγγελιώ Φασουλάκη, Σταύρος Σβήγκος, Μιχάλης Οικονόμου και Ναταλί Τσάβεζ. Παρουσιάζουν η Σαπφώ Ματσιώρη και ο Χρήστος Παπαμιχάλης. Η συναυλία μεταδίδεται ηχητικά από τη συχνότητά μας, στους 98,3 και οπτικά από το κανάλι του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο YouTube, όπως και από την ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα με τον Στέφανο Λεμονίδη

για την 10η και τελευταία αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ,

ΑΕΚ – Άρης: 0 – 0 στο 35’’

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : 0 – 2 στο 35’’

και ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1 στο 35΄΄

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 22,7 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 11

Ακολουθεί η εκπομπή της Ελληνικής Εταιρείας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Στα μικρόφωνα, Γιάννης Ιωαννίδης και Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα