back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για τον συνωστισμό και τη μη τήρηση μέτρων προστασίας – Έλεγχοι και πρόστιμα το Σ/Κ

Διαβάστε επίσης

Οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα  κινητοποιούν τους λοιμωξιολόγους και προκαλούν προβληματισμό στις αρχές και προκαλούν προβληματισμό στις αρχές για τον κίνδυνο μιας νέας μαζικής διασποράς καθώς μέχρι το τέλος του μήνα ανοίγουν και οι τελευταίες κλειστές δραστηριότητες .

Ενώ κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι είναι λανθασμένη η αίσθηση πως η πανδημία έχει τελειώσει, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε «απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς. Για αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Καθώς επαναξιολογούνται καθημερινά τα μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς και των κοινωνικών δραστηριοτήτων, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δεν συνδυάζεται με τα επιβεβλημένα μέτρα προστασιας παρότι δεν έχει οικοδομηθεί ακόμη τείχος προστασίας στην COvid -19 . Οι μάσκες προστασίας δεν χρησιμοποιούνται , ούτε τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, ενώ οι εικόνες συνωστισμού κυριαρχούν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, ιδαιτέρως στην Αττική και στις πιο δημοφιλείς περιοχές  συνάθροισης όπως η Γλυφάδα , το Χαλάνδρι υτο Παγκράτι το Κολωνάκι η περιοχή του Ψυρρή.

Οι αρχές ελέγχου επέβαλαν πρόστιμα ύψους και επιβολής του νόμου προχώρησαν στην επιβολή προστίμων ύψους 151.400 ευρώ και επέβαλαν κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οχτώ επιχειρήσεις .

Πάντως,  μεταξύ της πραγματικής εικόνας που παρουσιάζεται στην χώρα και των αποτελεσμάτων των ελέγχων παρουσιάζετα αναντιστοιχία. Διενεργήθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το Σάββατο 72.911 έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και καταγράφηκαν μόλις 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.736).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1  ο κύριος Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για συνεχείς αναθεωρήσεις στον τρόπο μετάβασης σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια και τόνισε ότι είναι “αναγκαία η βοήθεια όλων μας ως προς την τήρηση των μέτρων”.

Η κυβέρνηση έχει ήδη σημειώσει ότι ότι ανοίγει δεν κλείνει και για το λόγο αυτό η πρωτεραιότητα δίνεται σε περίπτωση αυξημένης διασποράς,  στα τοπικά lockdown, όπως στην περίπτωση της Καλύμνου .

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα