back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απίστευτη συμμετοχή πολιτών στη διαβούλευση για τα ζώα συντροφιάς

Διαβάστε επίσης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή πολιτών και φορέων στην διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το νομοσχέδιο, η διαβούλευση του οποίου λήγει την Πέμπτη 20 Ιουνίου, μέχρι σήμερα το πρωί τα σχόλια είχαν φτάσει τις 12.000 την στιγμή που το «καυτό» εργασιακό νομοσχέδιο που μόλις ξεκίνησε η διαβούλευση του έχει λάβει μόλις 110 ενώ το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική περίπου 1.300 σχόλια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου συγκεντρώνουν τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου. Το άρθρο 5 αφορά τις «Υποχρεώσεις ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς» και οι αντικρουόμενες απόψεις έχουν να κάνουν με το το ζήτημα της υποχρεωτικής στείρωσης.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 6 για την «Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς» το περισσότερο ενδιαφέρον δείχνουν οι ερασιτέχνες εκτροφείς. Τέλος ενδιαφέρον υπάρχει και για την «Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης» του άρθρου 33. Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών να την παρατείνει για λίγες μέρες ακόμη.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα