back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Παναθήναια»: Θερινό σινεμά παρέα με «φίλους»

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου και τα Παναθήναια ένας από τους αυθεντικούς κινηματογράφος του κέντρου της πόλης, ετοιμάζεται και φέτος να υποδεχθεί το σινεφίλ κοινό του, μαζί με τα κατοικίδια του εάν φυσικά και εκείνα αγαπούν τις καλές ταινίες.

Ο ιδιοκτήτης του, Σωτήρης Ρίγγας, μάλιστα φωτογραφίζει τα σκυλάκια που έρχονται και τα ανεβάζει στη σελίδα του σινεμά στο fb αφού πρώτα τα καλοδέχεται με μια λιχουδιά.

Μια ανάρτηση στάθηκε η αφορμή για μια πράξη αγάπης

Σε μια γειτονιά ιδιαιτέρως ζωντανή στα όρια των Εξαρχείων, μικρές πράξεις αντανακλούν την κουλτούρα και τη συμπεριφορά των κατοίκων. Όταν έκλεισε ο κινηματογράφος το φθινόπωρο, ο Σωτήρης απάντησε σε μία αγγελία στο ίντερνετ για δέκα κουταβάκια που χρειάζονταν άμεσα φιλοξενία. Το ξεχωριστό όμως σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο ίδιος ακόμη δεν είχε κατοικίδιο. «Χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλα μήνυμα και πρότεινα να τα φιλοξενήσω στο χώρο της επιχείρησης μου. Ήθελα να αντιδράσω, να “αγοράσω” χρόνο και να προσπαθήσω να βρω σε όλα σπίτι και μια οικογένεια να τα αγαπάει όπως τους αξίζει. Κάπως έτσι ξεκίνησε το όλο εγχείρημα και μέσα σε ένα χρόνο ήδη μετράμε 35 υιοθεσίες».

Δεν ήταν εύκολο

Όπως λέει ο ίδιος «πολλά πράγματα μπορούσαν να πάνε στραβά. Οι περισσότεροι φίλοι μου, μου έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Ότι οι υιοθεσίες είναι πολύ δύσκολες και πως δε θα μπορέσω να τα δώσω και τι θα τα κάνω όταν αυτά μεγαλώσουν και ανοίξω το σινεμά. Επίσης ότι θα μπορούσε κάποιος γείτονας να ενοχληθεί από τα γαβγίσματα και να μου δημιουργήσει προβλήματα. Αν όμως λειτουργούσα μόνο με την ψυχρή λογική τότε αυτά τα σκυλάκια απλά δεν θα είχαν επιβιώσει», λέει χαρακτηριστικά.

Πολύτιμη η συμβολή της γειτονιάς

«Η αλήθεια είναι ότι όταν άρχισε να γίνεται γνωστό στη γειτονιά ο κόσμος με υποστήριξε. Ένα κρεβατάκι, λίγη τροφή, μικρά πράγματα αλλά σημαντικά. Αυτό είναι κάτι που μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω». Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «όταν έπεσε χιόνι τον Φεβρουάριο είχα στο σινεμά τέσσερα σκυλάκια τα οποία βρήκαν αμέσως φιλοξενία σε σπίτι μέσα σε 24 ώρες. Το λέω αυτό γιατί πρέπει να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι το θέμα της αλληλεγγύης και πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε αν αρχίσουμε να λειτουργούμε βοηθώντας ο ένας τον άλλον».

Οι φιλοζωικές σηκώνουν μεγάλο βάρος

Ο Σωτήρης δέχεται αδέσποτα που χρειάζονται βοήθεια από ιδιώτες αλλά και από σωματεία -που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες για φροντίδα- μέσω του fb και τους προσφέρει εκτός από στέγη και ιατρική περίθαλψη, ένα παντοτινό σπίτι μέσω των υιοθεσιών που πετυχαίνει. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά «σε αυτή την προσπάθεια κανένας δεν περισσεύει».

Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς, γνώρισαν το Σωτήρη καθώς απάντησε σε μία αγγελία για εγκαταλελειμμένα ζώα που βρίσκονταν σε ανάγκη. «Άνθρωποι σαν τον Σωτήρη μαζί με τους εθελοντές κάνουν πράξη το όλοι μαζί μπορούμε». «Η φιλοξενία πραγματικά σώζει ζωές», επισημαίνει η Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων τονίζοντας ότι «έναν κόσμο που δε δίνει δεκάρα, μπορείς να γίνεις εσύ αυτός που νοιάζεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα