back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προανακριτική: Για νέο SMS κάνει λόγο ο Χρ. Καλογρίτσας

Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτικός ήταν και σήμερα στην Τρίτη κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας, με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως να στέκεται στις αντιφάσεις του μεγαλοεργολάβου που επικαλείται συχνά στα λεγόμενα του την ασθενή μνήμη του.

Την ύπαρξη ενός ακόμη sms μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Παππά φέρεται να αποκάλυψε σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο Χρήστος Καλογρίτσας, στο οποίο όπως ισχυρίστηκε αποτυπώνονταν η γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC Αντώνη Λιανό. Για μη πειστική επιχειρηματολογία καθώς ο μάρτυρας πέφτει σε αντιφάσεις και επικαλείται ασθενή μνήμη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογώντας τη μέχρι τώρα κατάθεση.

Χρ. Καλογρίτσας: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου, το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος

ΚΑΡΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Τζάκρη: Σας είχε πει ο Παππάς να δείτε τη ccc και τον τον Λιανό; Κατ’ εκτίμηση

Χρ. Καλογρίτσας: Δεν θυμάμαι.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ ο μάρτυρας φέρεται επίσης, να αναφέρθηκε σε έγγραφο για το «μοίρασμα» των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού.

ΚΑΡΤΑ ΠΗΓΗ ΝΔ

Χρ. Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Δ. Μαρκόπουλος: μπροστινός; Ποιων;

Χρ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Δ. Μαρκόπουλος: είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξετε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Χρ. Καλογρίτσας: είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Χρ. Καλογριτσας: Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.

Στο σημείο εκείνο υπήρξε ένταση με τον Παύλο Πολάκη που του ζήτησε να τα θυμηθεί όλα και τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο να του απαντά ότι με το ύφος του θυμίζει σταλινικά δικαστήρια

ΚΑΡΤΑ ΝΔ

– Πολακης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.

– Μαρκοπουλος: Ο Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει

– Χρ. Καλογριτσας: Κύριε Μαρκοπουλε ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως σήμερα δημοσιοποίησε υπεύθυνη δήλωση του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στην οποία αναφέρει πως τα χρήματα για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις άδειες θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από μετοχές που έχει πουλήσει με ημερομηνία 4/7/2016, δηλαδή 1μιση μήνα πριν από τον διαγωνισμό.. τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί μπροστινού.

ΚΑΡΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Χρ. Καλογρίτσας: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.

Στ. Κελέτσης (πρόεδρος Προανακριτικής): Είναι ιδιόχειρο το σημείωμα του Παππά;

Χρ. Καλογρίτσας: Φαντάζομαι ότι είναι sms.

Θ. Τζάκρη: Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν μπροστινός. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιους σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα