back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΕ: Υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για μια Διεθνή Συνθήκη για την αντιμετώπιση των πανδημιών

Διαβάστε επίσης

Yπέρ της απόφασης για έναρξη διαπραγματεύσεων για μια Διεθνή Συνθήκη για την καταπολέμηση των πανδημιών αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, το κύριο διοικητικό όργανο του ΠΟΥ, αναμένεται να υποστηρίξει την καθιέρωση μιας διαδικασίας για μια Σύμβαση Πλαίσιο για την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση της Πανδημίας κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης που ξεκινά στις 24 Μαΐου. Η πρόταση για μια Διεθνή Συνθήκη για τις πανδημίες ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2020.

Στόχος της απόφασης του Συμβουλίου είναι να διασφαλίσει τη συμμετοχή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις που αφορούν ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ένωσης, ενόψει της πιθανής προσχώρησης της Ένωσης στη συνθήκη.

Η πρόταση σύναψης συνθήκης για τις πανδημίες συζητείται στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας της υγείας, ιδίως όσον αφορά την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην υγεία, υπό το φως των διδαγμάτων που αντλήθηκαν από την πανδημία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα