back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Ρίγγα: Είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι από πέρυσι, αλλά προβληματίζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο και πληρότητα

Διαβάστε επίσης

Με Οσκαρικές ταινίες, αλλά και αρκετά αδιευκρίνιστα σημεία ως προς την επαναλειτουργία τους, η πρεμιέρα των θερινών σινεμά.

Με ένα ποτήρι κρασί ή με μια μπύρα στο χέρι, οι θεατές θα πάρουν από αύριο ξανά θέση στους ανοικτούς κινηματογράφους, που καταμετρώνται στα τουριστικά ατού της χώρας. Για πρώτη φορά φέτος, λόγω συνθηκών, θα προβληθούν ταινίες σε πρώτη προβολή, όπως και πολλές που έχουν κερδίσει ΄Οσκαρ. Στις πολυαναμενόμενες νέες εισόδους συγκαταλέγονται το «The father» του Φλόριαν Ζέλερ με τον Άντονι Χόπκινς, το «Νοmadland», αλλά και η νέα δημιουργία του Γούντι Άλεν «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν».

Η ιδιοκτήτρια των θερινών κινηματογράφων «Ριβιέρα», «Βοξ» και «Αθηναία» Πέγκυ Ρίγγα, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, είπε:

«Είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι για το άνοιγμα σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά μας δυσκολεύει μία ΚΥΑ, που εκδόθηκε στις 12/5 και καθιστά υποχρεωτικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα θερινά σινεμά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον τρόπο προμήθειάς του. Δεν καθορίζει τί είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Από πλευράς μας, προσπαθούμε να βρούμε πλατφόρμες ή να εγκαταστήσουμε υποδομή, ώστε να εκπαιδεύσουμε εργαζόμενους και κοινό στη διαδικασία έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.»

Όπως όμως επισημαίνει «λόγω της συγκεκριμένης εκκρεμότητας, ενδέχεται να δημιουργηθούν συνωστισμοί στους κινηματογράφους, που θα ανοίξουν.»

Η κυρία Ρίγγα δεν κρύβει την ανυπομονησία, αλλά κι την αγωνία της για την αυριανή πρεμιέρα επαναλειτουργίας των θερινών. «Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει. Έχουμε αγωνία. Αρκετοί συνάδελφοι δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε, γιατί ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τί θα πρέπει να κάνουμε ειδικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Έχουμε απευθυνθεί αρμοδίως και παίρνουμε αντιφατικές αποφάσεις.
Η ΑΑΔΕ μας λέει ότι δεν είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ η ΚΥΑ προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση μη έκδοσής τους.»

Και δεν είναι το μόνο ανοικτό ζήτημα, σε σχέση με την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά. «Εκτός από το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ προβλέπεται πληρότητα στο 75%, με τον τρόπο που θα πρέπει να είναι τοποθετημένα τα καθίσματα στο χώρο, τελικά δε θα ξεπερνάει το 60%.»

Μέσα σε αυτό το νέο τοπίο τα θερινά, σύμφωνα με την Πέγκυ Ρίγγα, θα ανοίξουν σταδιακά λόγω των ζητημάτων που οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να διευθετήσουν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τους κινηματογράφους ώστε να παίρνουν τις πρέπουσες οδηγίες και να κατευθύνονται αναλόγως. Πάντως τονίζει πως «η ΑΘΗΝΑΙΑ θα ανοίξει κανονικά τις πόρτες της από αύριο, αλλά το ΒΟΞ και η ΡΙΒΙΕΡΑ θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά. Το ΒΟΞ λόγω τεχνικού προβλήματος και η ΡΙΒΙΕΡΑ θα καθυστερήσει για μία εβδομάδα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα