back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Βερολίνο εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς το Ισράηλ

Διαβάστε επίσης

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εξέφρασε σήμερα «την αλληλεγγύη του» προς το Ισραήλ και ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ του εβραϊκού κράτους και της παλαιστινιακής Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

«Θεωρούμε ότι αυτό που κάνει το Ισραήλ (στη Λωρίδα της Γάζας) καλύπτεται από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Μάας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

«Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και αυτό το δικαίωμα προβλέπει να μην επιτρέπεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις από όπου προέρχονται οι επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός μόλις έφτασε στο Τελ Αβίβ αναφερόμενος στις εντατικές ισραηλινές επιδρομές εδώ και 10 ημέρες εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από εκεί εναντίον του εβραϊκού κράτους.

«Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω ξεκάθαρα: για εμάς η ασφάλεια του Ισραήλ και μαζί της η ασφάλεια όλων των Εβραίων στη Γερμανία δεν είναι διαπραγματεύσιμη και το Ισραήλ μπορεί πάντα να βασίζεται σε αυτό», υπογράμμισε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μάας, «ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά και αυτό επίσης μας ανησυχεί πολύ». «Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε τις διεθνείς προσπάθειες που έχουν στόχο την επίτευξη εκεχειρίας και είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι η βία πρέπει να τερματιστεί αμέσως, προς όφελος του πληθυσμού».

Μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Μάας αναμένεται να συναντηθεί αργά το απόγευμα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Γερμανός υπουργός δεν θα έχει άμεσες συνομιλίες με τη Χαμάς, οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την ΕΕ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα