back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιορδανία: Χιλιάδες διαδηλωτές γιόρτασαν τη “νίκη της αντίστασης” των Παλαιστινίων

Διαβάστε επίσης

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιορδανία για να γιορτάσουν τη «νίκη της αντίστασης» των Παλαιστινίων απέναντι στο Ισραήλ, λίγες ώρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Σοουαΐμα, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Αμάν, κοντά στα σύνορα με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στα πλακάτ που κρατούσαν είχαν γράψει συνθήματα όπως «Η Ιερουσαλήμ είναι το σύμβολο της νίκης», «Συγχαρητήρια για τη νίκη της αντίστασης» και «Η αντίσταση της Γάζας οδήγησε στη νίκη». Φώναζαν συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Να ανταλλάξουμε τον κλάδο ελαίας με το τουκέφι».

Μια άλλη διαδήλωση, περίπου 3.000 νέων, έγινε στην περιοχή του Καραμέχ, επίσης κοντά στα σύνορα με τη Δυτική Όχθη. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ, φωνάζοντας ότι «θα θυσιαστούν για το (τέμενος) Αλ Ακσα» και κατήγγειλαν την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε η Ιορδανία με το Ισραήλ το 1994.

Το Καραμέχ έχει συμβολική σημασία αφού στην κοινότητα αυτή τον Μάρτιο του 1968, λίγους μήνες μετά την ήττα των Αράβων, τον Ιούνιο του 1967, σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των Παλαιστίνιων μαχητών της Φατάχ με τον ισραηλινό στρατό.

Στο κέντρο του Αμάν περίπου 1.300 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Οι διαδηλωτές ζήτησαν για άλλη μια φορά την απέλαση του πρεσβευτή του Ισραήλ και το κλείσιμο της πρεσβείας.

Τις τελευταίες ημέρες οργανώνονταν σχεδόν καθημερινά στην Ιορδανία διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Ιερουσαλήμ και της Γάζας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα