back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Κυριακίδου: Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα διευκολύνει την ασφαλή, ελεύθερη κυκλοφορία το καλοκαίρι

Διαβάστε επίσης

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα διασφαλίσει τις ελεύθερες μετακινήσεις, τόνισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην επιτροπή υγείας της Μπούντεσταγκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την πρότασή μας για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19. Αυτό θα διευκολύνει την ασφαλή, ελεύθερη κυκλοφορία το καλοκαίρι», ανέφερε η κ. Κυριακίδου. Σημείωσε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί πάνω από 240 εκ. δόσεις εμβολίων στα κράτη-μέλη, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια.

«Η στρατηγική μας για τα εμβόλια είναι ένα μοναδικό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος αναφερόμενη ωστόσο στις «δυσκολίες και τις κριτικές» που δέχτηκε η ΕΕ. Όσον αφορά στον στόχο του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τον Ιούλιο, η Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό το όριο.

Επίσης, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν στην Γερμανία σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι φυσιολογικό, όταν οι προσδοκίες και τα διακυβεύματα είναι τόσο υψηλά, όταν η καθημερινή ζωή και οι οικονομίες έχουν διαταραχθεί εντελώς» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «για τη σταθερή υποστήριξη σχεδόν όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην αρχή ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα