back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συναυλία στο Ραδιόφωνο: «Το ελαφρό τραγούδι» απόψε στις 21:00

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/5 ΣΤΙΣ 21.00

ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ -ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ

Συμμετέχει ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Παρουσιάζει η Αριστέα Γιάννου

«Οι ελαφροί ας τα λέγουν ελαφρά» θα έλεγε ο Καβάφης…

[su_image_carousel source=”media: 409539,409540,409541,409542,409543″ slides_style=”photo” crop=”none” align=”center” dots=”no”]

Η έκτη στη σειρά Συναυλία στο Ραδιόφωνο είναι αφιερωμένη στο ελαφρό τραγούδι, μια ελληνική παραλλαγή της μπελ-επόκ που, κυριάρχησε στην αστική διασκέδαση και την ψυχαγωγία, από την εποχή του Μεσοπολέμου μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Υπήρξε παράγωγο της καντάδας, της οπερέτας και της θεατρικής επιθεώρησης, αργότερα του κινηματογράφου και ασχολήθηκαν με αυτό δημιουργοί με μουσική παιδεία επηρεασμένοι από ευρωπαϊκές σχολές και με θητεία σε κλασικές φόρμες που έγραψαν κάποιες από τις πιο ευρηματικές και διαχρονικές μελωδίες.

Η νοσταλγία, το όνειρο, η χίμαιρα, η φυγή, η ελπίδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της στιχουργικής του ενώ συχνά γίνονται αναφορές σε απελπισμένους και μάταιους έρωτες, στα νιάτα που περνούν δίχως επιστροφή χωρίς να λείπουν η χαρά, η διασκέδαση και η ανεμελιά.

Στίχοι ρομαντικοί, ευαίσθητοι, ευφάνταστοι και διαχρονικοί.

Στη σκηνή του Σταυρού του Νότου συμπράττουν ο Δώρος Δημοσθένους  και η Πέννυ Μπαλτατζή  για να μας μυήσουν στα μυστικά του ελαφρού τραγουδιού.

Δύο ερμηνευτές που ενώ ζουν και δημιουργούν στο σήμερα, φέρουν στις φωνές τους την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με τρόπο σημερινό/σύγχρονο, δυναμικό όσο και νοσταλγικό, και εδώ και χρόνια ερμηνεύουν στις εμφανίσεις τους και τη δισκογραφία τους, παλιά ρετρό τραγούδια τα οποία έχουν αγαπήσει κι έχουν ταυτιστεί μαζί τους.

Ο Δώρος Δημοσθένους με την ερμηνευτική του σφραγίδα μακρά από μόδες και ταμπέλες, ένας σύγχρονος crooner και η Πέννυ Μπαλτατζή με τη «βελούδινη» φωνή που έχει βασίσει το προσωπικό της ύφος στο ρετρό, με τον δικό τους ευρηματικό τρόπο φωτίζουν τη σχέση του λόγου και της μουσικής των τραγουδιών που τα κρατά ζωντανά μέχρι τις μέρες μας.

Μαζί τους σε μια μοναδική guest εμφάνιση ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ηθοποιός, τραγουδιστής και εικαστικός με πολύπλευρη παρουσία στις τέχνες, ένας άνθρωπος με «αστική ευγένεια», χιούμορ και ευφυΐα, μια μποέμ προσωπικότητα που έχει συνδεθεί όσο κανείς με τη ρετρό αισθητική. Το ρεπερτόριό του ως τραγουδιστή περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από την ελληνική οπερέτα και το ελαφρό τραγούδι.

Την Κυριακή, 23 Μαΐου, μπείτε στο YouTube κανάλι του Αθήνα 9,84 ή στο site του και συντονιστείτε στη συχνότητα των 98,3 για να απολαύσετε τραγούδια πολύ γνωστά και αγαπητά από όλη τη γκάμα του παλιού, ελαφρού  ελληνικού τραγουδιού, όπως τα «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Ζητάτε να σας πω»,  «Πάμε στο άγνωστο», «Λίγες καρδιές αγαπούνε», «Παπαρούνα», «Χαρά μου», «Από μέσα πεθαμένος» , «Bottom of FormΆστο το χεράκι σου» , «Ταμπακιέρα», «Πόσο λυπάμαι», «Θα σε πάρω να φύγουμε» και πολλά άλλα.

 

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο και ενορχηστρώσεις)
Αντωνία Τσολάκη (ηλεκτρικό κοντραμπάσο)
Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί)
Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο)

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site.

*Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test.

Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Δημιουργική ομάδα Αθήνα 9. 84: Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: PROSPERO https://prospero.com.gr/

Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης
Ήχος: Νίκος Λαγός

Ήχος Stage: Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου

Κινηματογράφηση: Πάνος Ζενίδης, Κερασία Τσιαμασφύρη
Συνεργείο – Streaming: Lights on Mics
Graphic Design: Χρήστος Παπαμιχάλης

Social Media: Softly.gr
Photo credits:  Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Επικοινωνία για τον Αθήνα 9. 84: Σάσσα Πάλλη (210. 3409220), Άννα Μπάστα (210. 3409 254)

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
news247.gr / ogdoo.gr / monopoli.gr / culturenow.gr / debop.gr / loaded.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα