back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Λινού: Εμβόλια και καλός καιρός μας βοηθάνε να πάμε καλύτερα

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο η Αθηνά Λινού τόνισε «τα πράγματα πάνε καλύτερα, και σε αυτό βοηθάνε τα εμβόλια και ο καλός καιρός.»

Αναφορικά με τους εμβολιασμένους, υπογράμμισε ότι «ένα ποσοστό 25% μπορεί να γίνει ξανά φορέας του ιού και να το μεταδώσει. Αν το μεταδώσω για παράδειγμα σε κάποιον εμβολιασμένο, μπορούμε να πούμε ότι θα το περάσει ελαφριά, αλλά στον μη εμβολιασμένο, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.»

Σχετικά με τους αρνητές  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι θέμα επικοινωνίας, δεν ψάξαμε να δούμε τι είναι εκείνο που θα πείσει τον κόσμο. Δεν αντικρούσαμε όσους ήταν κατά των εμβολίων. Είναι κρίμα να μείνουν τα εμβόλια “άχρηστα” και να χάσουμε έστω και μία ζωή, αν δεν εμβολιαστούν.

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία της για τις ινδικές μεταλλάξεις. 
«Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι στη Μεγάλη Βρετανία έχουν πολλά κρούσματα των ινδικών μεταλλάξεων. Υπάρχουν τρία στελέχη που κυκλοφορούν στην Ινδία από τα οποία το ένα είναι πολύ μεταδοτικό. Μιλάνε για 50% μεταδοτικότητα από την ήδη υψηλή μεταδοτικότητα του Βρετανικού στελέχους»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα