back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Τσουρής: Μετά από πολύ καιρό, απόψε έχω παράσταση

Διαβάστε επίσης

Συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός τιμημένος με το βραβείο Χόρν, μουσικός με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και στο κλαρινέτο, τραγουδιστής και αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιωργής Τσουρής είναι ένας πολυτάλαντος και σεμνός καλλιτέχνης.

Επεξεργάστηκε το κείμενο, έκανε τη δραματουργία και τη μουσική για την παράσταση «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, που αγκαλιάστηκε όσο λίγες, ξεχώρισε από κοινό και κριτικούς, χαρακτηρίστηκε ως «γροθιά στο στομάχι» για την σύγχρονη πραγματικότητα και παρουσιάζεται απόψε στις 9 το βράδυ από τη συχνότητα του σταθμού της πόλης, αλλά και με εικόνα διαδικτυακά από το κανάλι του Αθήνα 9.84 στο youtube, στην «Πλατεία Θεάτρου».

Για αυτή την πρωτοβουλία στήριξης του πολιτισμού από τον Αθήνα 9.84 συνομίλησε με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου λέγοντας: «Θα συντονιστώ να ακούσω την παράσταση με αγωνία, γιατί μετά από πολύ καιρό, απόψε..έχω παράσταση…»

Εξομολογήθηκε εξ αρχής της συγκίνησή του για το γεγονός ότι συγγραφέας του έργου ήταν ο αδελφικός του φίλος Βαγγέλης Ρωμνιός που έχει φύγει από τη ζωή και θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο, με την παραδοχή ότι τότε «ξεκινήσαμε να την κάνουμε το 2014 με ίδια μέσα, δηλαδή παραγωγή, οργάνωση, τα πάντα. Και ξέραμε τότε ελάχιστα για το θέατρο. Τρέξαμε τα πάντα μόνοι μας, όταν ανεβάσαμε την παράσταση για πρώτη φορά. Από ταξιθεσία, ταμείο, μέχρι στήσιμο σκηνικού και είδαμε το θέατρο από όλες τις πλευρές του.
…Ο «Χαρτοπόλεμος» είναι ουσιαστικά ένας καθρέφτης μέσα από τον οποίο μπορούμε να δούμε αυτό που βιώσαμε στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης. Είναι ο καθρέφτης μιας γενιάς των 30+ και των 30 παρά κάτι, που αντιμετώπισε τότε μια πολύ δύσκολη φάση. Βλέπουμε μια οικογένεια, χωρίς γονείς, μέσα σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, που κινδυνεύει να χαθεί ανά πάσα στιγμή, μέχρι που έρχεται μια στιγμή οριακή και αγγίζουν τα απόλυτα άκρα ενός θρίλερ, φτιαγμένου από τα υλικά της καθημερινότητας. Ήταν ο δικός μας τρόπος να μιλήσουμε γι’ αυτά που βιώναμε…»

Και συνέχισε «Ήταν μια ωραία εμπειρία η ηχογράφηση…Παράξενο το συναίσθημα, αλλά γόνιμο. Όλο το εγχείρημα του ΑΘΗΝΑ 9.84 είναι σημαντικό, γιατί δίνει το βήμα με έναν τρόπο που έχει μεγάλη ιστορία. Το θέατρο έχει ιστορία και έχει μπροστά του και μέλλον.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα