back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Φίλης: Υπερισχύει η κοινωνική αποστασιοποίηση που οδηγεί σε πολιτική αποστασιοποίηση και σε άδειασμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως οι εμβολιασμοί,  τα εργασιακά, η παιδεία, αλλά και στη μη κανονική λειτουργία της βουλής -εν μέσω ψηφοφοριών-  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο

Αρνητές εμβολίου: «Οι αντικρουόμενες επιστημονικές ανακοινώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε σύγχυση. Γίνονται συζητήσεις που υπονομεύουν εξ αντικειμένου την εμπιστοσύνη του πολίτη στην επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Η ευθύνη βαραίνει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τη πολιτεία που δεν δημιουργεί ένα τείχος ανοσίας στην παραπληροφόρηση»

Δημοσκοπήσεις: «Δεν έχουμε βγει ακόμη από τον φόβο που έχει προκαλέσει η πανδημία. Δεν έχουμε βγει από ένα κλίμα μεταδημοκρατίας, δηλαδή δεν υπάρχει μια ουσιαστική εκπροσώπηση και κινητοποίηση των πολιτών, υπερισχύει η κοινωνική αποστασιοποίηση που οδηγεί σε πολιτική αποστασιοποίηση και σε ένα άδειασμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και ενίσχυση άλλων μέσων όπως τα media που ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση. Στα κρίσιμα θέματα που ζήτησε την ψήφο των πολιτών η κυβέρνηση, βάση των δημοσκοπήσεων, υπάρχει η αποδοκιμασία των πολιτών.  Όταν λοιπόν στα  θέματα  που αφορούν στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, όπως είναι η πανδημία, ή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η κυβέρνηση δεν περνάει τις εξετάσεις στις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να κάθεται πάνω στα δημοσκοπικά ποσοστά της πρόθεσης ψήφου και να επαναπαύεται αλλά όταν ξυπνήσει, μπορεί να ξυπνήσει με εφιάλτες και οι εκλογές να μην είναι περίπατος, όπως εισηγούνται κάποιοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

Εγκληματικότητα: «Το σύνθημα της κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι νόμος και τάξη και αυτό κατέληξε στο να κυνηγάει τα νέα παιδιά στις πλατείες την  ώρα που η εγκληματικότητα έχει “χτυπήσει” κόκκινο.» 

Παιδεία: «Με το νέο σύστημα δεν έχουμε βάση το 10. Μπορεί να γράψεις 8 και να μπεις, να γράψεις 13 και να μην μπεις πουθενά. Αν υπάρχουν εύκολα θέματα και είναι υψηλές οι βάσεις τότε ο μέσος όρος των βάσεων των μαθημάτων που φτιάχνουν τη βάση θα είναι υψηλός, άρα θα έχουμε πληθωρισμό αριστούχων, θα ανεβαίνουν οι βάσεις και έτσι θα “πετάει έξω” παιδιά που γράφουν 13. Το σύστημα αυτό είναι φτιαγμένο για να αποκλείει περίπου 30 χιλιάδες παιδιά.»

Χρήστος Καλογρίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μετά από τόσα χρόνια να βάλει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα- δόθηκαν για πρώτη φορά άδειες. Βεβαίως θα μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο αλλά μην χάνουμε το μέιζον. Ο κύριος Καλογρίτσας λέει συνέχεια  ότι θα πει κάτι, προς το παρών όμως είμαστε ακόμα σε μια διαδικασία που γίνεται ένα παιχνίδι- δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι.»

Λειτουργία Κοινοβουλίου: «Το τελευταίο καφενείο στην τελευταία γειτονιά λειτουργεί- τα σχολεία λειτουργούν, δεν μπορεί να μην λειτουργεί η Βουλή. Η κυβέρνηση δεν θέλει να λειτουργήσει η Βουλή, διότι με τον τρόπο που γίνεται σήμερα η ψηφοφορία – γραπτή ψηφοφορία- την βολεύει καθώς ελέγχει τους βουλευτές. Αν είχαμε μια κανονική διαδικασία θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις αλλά δεν το θέλει αυτό η κυβέρνηση, το φοβάται θα έλεγα, όταν μάλιστα έχει μπροστά της και τα 2 μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα