back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Α. Ναβάλνι λέει ότι αποτελεί αντικείμενο τριών νέων υποθέσεων

Διαβάστε επίσης

Στόχος τριών νέων ποινικών ερευνών δήλωσε πως είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι. Ο 44χρονος αντιπολιτευόμενος αναφέρει πως δέχθηκε στο κελί του την επίσκεψη ενός επιθεωρητή της ισχυρής Ανακριτικής Επιτροπής, που είναι αρμόδια για τις κύριες ποινικές έρευνες.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Ναβάλνι ανέφερε πως κατηγορείται για υπεξαίρεση «όλων των δωρεών» που έχουν γίνει στην οργάνωσή του κατά της διαφθοράς, καθώς και για δημιουργία μιας οργάνωσης «που πλήττει τα δικαιώματα προσώπων» και για εξύβριση μιας δικαστή στη διάρκεια πρόσφατης δίκης.

«Μου είπε ότι στην αγαπημένη μας Ρωσία διεξάγεται έρευνα για τρεις νέες σοβαρές υποθέσεις. Και 21 ερευνητές ασχολούνται μ’ αυτές στο πιο υψηλό επίπεδο. Και σε καθεμιά απ’ αυτές, ο εγκληματίας είμαι εγώ», έγραψε ο Ναβάλνι.

«Η ισχυρή εγκληματική οργάνωσή μου παίρνει διαστάσεις. Διαπράττω όλο και περισσότερα εγκληματα», ειρωνεύθηκε προσθέτοντας πως είναι «μια ιδιοφυία» του υποκόσμου.

Η ρωσική δικαιοσύνη εξετάζει αυτή τη στιγμή αίτημα να χαρακτηρισθούν «εξτρεμιστικά» η οργάνωση Ταμείο Μάχης κατά της Διαφθοράς (FBK) και τα περιφερειακά γραφεία του Ναβάλνι, κάτι που θα εξέθετε τους συνεργάτες τους σε βαριές ποινές.

Καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, το ρωσικό κοινοβούλιο πρόκειται επίσης να υιοθετήσει σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση ένα νόμο που απαγορεύει σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε «εξτρεμιστικές» οργανώσεις να συμμετέχουν σ’ αυτή την ψηφοφορία.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι καταγγέλλει έναν ελιγμό που έχει στόχο να μην συμμετάσχουν στις εκλογές οι οπαδοί του, ενώ η δημοτικότητα του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σε ύφεση εξαιτίας της οικονομικής στασιμότητας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα