back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών: «Παράνομη» η αυριανή απεργία στο Μετρό

Διαβάστε επίσης

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την αυριανή στάση εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΛΜΑ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ.

Νωρίτερα, η ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της είχε απορρίψει μεταξύ άλλων, τους ισχυρισμούς του ΣΕΛΜΑ για την ΣΣΕ κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστικές πρακτικές, βγαλμένες από το παρελθόν, που μεθοδεύουν και προφασίζονται λόγους, για να στηρίξουν μια απεργιακή κινητοποίηση που όχι μόνο δεν έχει κανένα έρεισμα στο Νόμο, αλλά θέτει σε αδικαιολόγητη δοκιμασία την καθημερινότητα και τις ψυχικές αντοχές των κατοίκων και των εργαζομένων της πόλης».

Εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας στο ΜΕΤΡΟ, για αύριο, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, στηρίζοντας τους εργαζόμενους του Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό ζητούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καταγγέλλουν ότι δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid.

Παράλληλα, ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Ισίδωρος Ρούσσος, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα