back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεπέρασαν τις 70.000 οι αιτήσεις από επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Διαβάστε επίσης

Αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής εμφανίζει το πρόγραμμα της «Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού», δημοσιονομικού κόστους 130 εκ. ευρώ, καθώς μόλις σε έξι ημέρες από την ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο taxis (My BusinessSupport) υποβλήθηκαν πάνω 70.327 αιτήσεις από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ήταν κλειστές με κρατική εντολή τον περασμένο Απρίλιο.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 21 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου ενώ είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι πρώτες εκταμιεύσεις στους δικαιούχους.

Το μέτρο οικονομικής ενίσχυσης αφορά περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Απρίλιο η για λιγότερες ημέρες, με εξαίρεση τον κλάδο της εστίασης ο οποίος ενισχύεται μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ με την παροχή κεφαλαίων κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών.

Στους κλάδους που εντάσσονται στο πρόγραμμα της «Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού» περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, καταλύματα, ταξιδιωτικά γραφεία, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, πλωτές μεταφορές, ενοικιάσεις σκαφών, βιβλιοθήκες, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, με την αποζημίωση να διαμορφώνεται ως εξής:

-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.(500 ευρώ εάν ήταν κλειστή μια επιχείρηση λιγότερες από 15 ημέρες τον Απρίλιο).

-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.(1.000 ευρώ για λιγότερες από 15 ημέρες τον Απρίλιο).

-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους. (2.000 ευρώ για λιγότερες από 15 ημέρες τον Απρίλιο).

Υποχρέωση των δικαιούχων της επιδότησης είναι να διατηρήσουν τον μέσο αριθμό εργαζομένων τους από 1ης Μαΐου μέχρι τέλη Ιουνίου, δηλαδή για δύο μήνες.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα