back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελεύθερα τα διόδια στη Βόρεια Μακεδονία για τους Σέρβους που ταξιδεύουν προς Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τη Σερβία για τη χορήγηση εμβολίων κατά της Covid -19, αποφάσισε να απαλλάξει τους πολίτες της Σερβίας που διέρχονται από το έδαφος της χώρας με προορισμό την Ελλάδα, από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων.

Η απαλλαγή θα ισχύει για το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου.

Οι Σέρβοι τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα, κατά την είσοδό τους στη Βόρεια Μακεδονία θα λαμβάνουν δωρεάν ηλεκτρονικές κάρτες, που θα χρησιμοποιούν για να περνούν τα διόδια στον βασικό οδικό άξονα της Βόρειας Μακεδονίας που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

Συνολικά, η Βόρεια Μακεδονία θα χορηγήσει σε Σέρβους τουρίστες 200.000 τέτοιες ηλεκτρονικές κάρτες που θα είναι για την μετάβαση και επιστροφή Σέρβων από την Ελλάδα, μέσω Βόρειας Μακεδονίας, το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου. Με αυτό τον τρόπο, οι Σέρβοι τουρίστες που κατευθύνονται προς Ελλάδα, θα απαλλαγούν από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων στη Βόρεια Μακεδονία, το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου στα 13 ευρώ.

Η Σερβία, το προηγούμενο διάστημα, είχε χορηγήσει στη Βόρεια Μακεδονία περίπου 50.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, ενώ άλλοι 15.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στη Σερβία δωρεάν.

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είχε εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της προς τη Σερβία για τη χορήγηση των εμβολίων, σε μία περίοδο κατά την οποία τα Σκόπια δεν είχαν κατορθώσει να προμηθευτούν εμβόλια από πουθενά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα