back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Τασούλας: Οι μισοί βουλευτές έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Ξεπερνούν τους 200 οι βουλευτές που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, υπερβαίνει τους 150, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Για το θέμα υγειονομικών περιορισμών που θα ισχύουν εφεξής, ο κ. Τασούλας γνωστοποίησε ότι πλέον θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας 120 βουλευτές και αντίστοιχη χαλάρωση θα υπάρχει και στην αίθουσα της Γερουσίας αλλά και στις αίθουσες που συνεδριάζουν οι διαρκείς και μόνιμες Επιτροπές της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε ότι βασικό κριτήριο για το περαιτέρω άνοιγμα της Ολομέλειας, αποτέλεσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, λέγοντας ότι η ταυτόχρονη δια ζώσης παρουσία 120 βουλευτών, διευκολύνεται από το γεγονός ότι η αίθουσα είναι ψηλοτάβανη και υπάρχει συνεχής ανανέωση του αέρα.

Για την επιστολική ψήφο, ο κ.Τασούλας, είπε ότι το μέτρο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για βουλευτές που βρίσκονται σε καραντίνα και οι οποίοι δεν μπορεί να αποκλείονται από τις ψηφοφορίες.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα