back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προανακριτική – Δ. Βερύκιος: Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Mαφία, είχε πει ο Κοντομηνάς

Διαβάστε επίσης

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, στενού συνεργάτη του τότε ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στις καταγγελίες του περί αλλοίωσης των πρακτικών.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά να έρθει σε επαφή και συμφωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα για τηλεοπτικό κανάλι, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Βερύκιος μετέφερε στα μέλη της επιτροπής την φράση που άκουσε να λέει ο κ. Κοντομηνάς προς στέλεχος της τότε κυβέρνησης, μετά το ραντεβού που κλείστηκε με τον Χρήστο Καλογρίτσα: «Ρε σεις, αυτός σας βρίζει. Τι κάνετε; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως κατέθεσε ο κ. Βερύκιος στο ραντεβού που κλείστηκε, ο κ Καλογρίτσας έδωσε στον κ. Κοντομηνά την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και του είπε «άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια. “Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω”».

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Βερύκιος ενημέρωσε πως το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία Καλογρίτσα, ο ίδιος δεν ήταν παρών, όπως φέρεται να ανέφερε ότι ο Δ. Κοντομηνάς δεν χρησιμοποίησε κολακευτικά λόγια για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο δημοσιογράφος φέρεται να υποστήριξε ότι αρχικά ο κ. Κοντομηνάς είχε την εντύπωση πως τον Καλογρίτσα τον έστειλε το Μαξίμου, όμως μετά τη συνάντηση η πεποίθησή του ήταν ότι το Μαξίμου δεν ήθελε τον Καλογρίτσα, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε «μου είπε ο Κοντομηνάς, όταν τρώγαμε, “πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία” ».

Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής επικράτησε ένταση για τα πρακτικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει θέμα αλλοίωσης και τον πρόεδρο της Επιτροπής να απαντά ότι δεν μπορούν να καταγράφονται διαλογικής μορφής συζητήσεις εκτός μικροφώνου.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα