back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Φώτης Σιώτας στον Αθήνα 9.84 για την «Ποίηση των Συγκροτημάτων»

Διαβάστε επίσης

Μουσικές παρέες, συγκροτήματα και μουσικές κολεκτίβες.

Μελωδίες και στίχοι που έχουν ταυτιστεί με σημαντικές στιγμές της ζωής μας, από τα σχολικά χρόνια, την εφηβεία μέχρι και σήμερα.

Γι αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο της «Ποίησης των Συγκροτημάτων» στον οποίο θα μας ταξιδέψει ο Αθήνα 9.84 την προσεχή Κυριακή 30 Μαΐου στις 9μμ στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλία στο Ραδιόφωνο» μίλησε στον σταθμό της πόλης και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο συνθέτης και ερμηνευτής Φώτης Σιώτας ο οποίος μαζί με την Μαρία Παπαγεωργίου θα μας ξαναθυμήσουν τραγούδια που αγαπήσαμε.

Ο τρόπος επιλογής των τραγουδιών που θα ακουστούν ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και δημιουργική διαδικασία, όπως άλλωστε την περιέγραψε ο ίδιος, μέσω της οποίας αναδύθηκε ένας ξεχωριστός μουσικός θησαυρός.

«Πρόκειται για μια πολύ ωραία η εμπειρία. Σκαλίσαμε μαζί με τη Μαρία Παπαγεωργίου κασέτες και παλιούς δίσκους προκειμένου να ξαναθυμηθούμε τραγούδια και να επιλέξουμε κάποια από αυτά. Ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τη Μαρία Παπαγεωργίου. Mου αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζει το τραγούδι και ο τρόπος που ερμηνεύει».

Μάλιστα, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του καθώς, όπως είπε, με αφορμή αυτή τη συναυλία «σπάσαμε τη συνθήκη του live streaming, κατά την οποία ο καλλιτέχνης βρίσκεται μόνος στη σκηνή, σε έναν άδειο χώρο. Ήμασταν μια παρέα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και ελπίζω αυτό να περάσει και στον κόσμο την Κυριακή».

Ο Φώτης Σιώτας, είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια, δήλωσε αισιόδοξος ότι φέτος θα καταφέρουν να ανεβάσουν τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου που πέρυσι λόγω της πανδημίας δεν κατέστη εφικτό.

Συγκεκριμένα, η παράσταση που αποτελεί συνεργασία του Θεάτρου Πορεία και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 20, 21 και 22 Αυγούστου. Θα προηγηθεί τον Ιούλιο μια σειρά παραστάσεων στη Κρήτη.

Επίσης, αυτόν τον καιρό ο Φώτης Σιώτας βρίσκεται στο στούντιο όπου ηχογραφεί τη νέα του δουλειά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα