back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: Σοβαρές καταγγελίες για συλλήψεις στο Τιγκράι

Διαβάστε επίσης

Τη βαθιά ανησυχία της για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες στρατιώτες συλλαμβάνουν ανθρώπους από καταυλισμούς εκτοπισμένων στην επαρχία Τιγκράι της Αιθιοπίας, εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τονίζοντας ότι οι χώροι αυτοί θα πρέπει να αποτελούν ασφαλή καταφύγια.

Τρεις εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής και ένας γιατρός κατήγγειλαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Reuters ότι στρατιώτες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία συνέλαβαν τη Δευτέρα το βράδυ περισσότερους από 500 νέους άνδρες και γυναίκες από τέσσερις καταυλισμούς εκτοπισμένων στην πόλη Σίρε της επαρχίας Τιγκράι.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς όλες τις πλευρές να διασφαλίσουν την προστασία των αμάχων, περιλαμβανομένων των εκτοπισμένων. Είναι κρίσιμο όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές να αναγνωρίσουν τον πολιτικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα των καταυλισμών αυτών», δήλωσε ο Μπάμπαρ Μπαλόχ, εκπρόσωπος της UNHCR.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

«Η κατάσταση είναι τραυματική και στρεσογόνα όχι μόνο για τους συγγενείς των αγνοούμενων αλλά και για όλες τις κοινότητες των εκτοπισμένων στη Σίρε», τόνισε.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πού βρίσκονται οι υπόλοιποι συλληφθέντες, εξήγησε ο Μπαλόχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα