back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγκράτι: Διαμαρτυρία για τη χρήση λαμπτήρων led για τη φωταγώγηση των δρόμων

Διαβάστε επίσης

Καταστηματάρχες και κάτοικοι στο Παγκράτι διαμαρτύρονται για την εκπομπή δυνατού φωτός από τις νέες λάμπες led που τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων αντικαθιστώντας τις παλιές.

Προτίθενται μάλιστα να στείλουν και σχετική επιστολή προς το δημοτικό Συμβούλιο. Η διαμαρτυρία αφορά τον δρόμο της Εμπεδοκλέους που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Βαρνάβα. Η αλλαγή στις λάμπες, σύμφωνα με τον καταστηματάρχη (ιδιοκτήτη καφέ) της περιοχής Δημήτρη Κολτσίδα, έγινε από συνεργεία του δήμου λίγο πριν το Πάσχα.

Ο ίδιος, όπως μας είπε, αποτάνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπου και οι υπεύθυνοι έδειξαν κατανόηση αλλά του τόνισαν ότι σύμφωνα με τις νέες μελέτες προβλέπεται η αντικατάσταση των παλαιών λαμπών με νέες τύπου led που έχουν πιο δυνατό φως. Επίσης, οι κάτοικοι απευθύνθηκαν και στον τετραψήφιο αριθμό 1595 για το ίδιο θέμα αναφέροντας ότι από το πολύ δυνατό φως που εκπέμπουν οι λάμπες δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια. Προτείνουν την τοποθέτηση ενός φίλτρου για περιορισμό του δυνατού φωτός ή την κάλυψη τους με κάποιο υλικό για τον ίδιο λόγο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα