back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Ένα φεστιβάλ που τους χωράει όλους και είμαστε περήφανοι για αυτές τις 80 παραγωγές που παρουσιάζουμε

Διαβάστε επίσης

 

«Οι τέχνες και οι καλλιτέχνες βρίσκουν ξανά τη θέση τους στη σκηνή περιμένοντας το κοινό τους. Ο διάλογος μεταξύ καλλιτεχνών και θεατών ξανανοίγει, ελπίζω να φτιάξουμε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη σπουδαίες εμπειρίες για το κοινό μας» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Κώστα Μοστράτο η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Το Φεστιβάλ, τόνισε η κυρία Ευαγγελάτου, ενισχύει τον διάλογο ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, για να τροφοδοτήσει το κοινό με νέα, τολμηρά έργα δημιουργών. «Έμπειροι καλλιτέχνες, λαμπερά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παγκόσμιες πρεμιέρες. Πραγματικά είναι ένα φεστιβάλ που τους χωράει όλους και είμαστε περήφανοι για αυτές τις 80 παραγωγές που παρουσιάζουμε. 

Όπως ανακοίνωσε «η Πειραιώς ανοίει πρώτη, την Τρίτη 1η Ιουνίου, με την παράσταση του Πρόδρομου Τσινικόρη «Somewhere beyond the cherry trees», εμπνεόμενος από τον Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ. Θα υπάρξουν παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον νέο κύκλο με τίτλο Layers of street, που είναι αφιερωμένος στο χιπ χοπ. Είναι ένας νεανικός κύκλος στο Φεστιβάλ που στόχο έχει να “ερεθίσει” το ενδιαφέρον μιας νέας μερίδας κοινού που θέλουμε να έρθει κοντά μας». Επίσης ο Τάσος Βρεττός θα παρουσιάσει το “The Feel.Backstage” ερευνώντας το αθέατο κομμάτι της BDSM σκηνής και του ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβισμού»

«Η Επίδαυρος κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου, με την μια από τις δυο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου τους «Ιππής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Ο προγραμματισμός για το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου εκτείνεται έως τα τέλη Αυγούστου ξεκινώντας με το διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα Πάροδος τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου. ‘Ενας νέος θεματικός κύκλος εγκαινιάζεται στο θεατράκι με τίτλο «CONTEMPORARY ANCIENTS». Πρόκειται για ανάθεση συγγραφής νέων έργων, εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα, σε συγγραφείς, ειδικά για το ανέβασμά τους στη Μικρή Επίδαυρο

«Στο Ηρώδειο, ένας μεγάλος μαέστρος, ο Ζούμπιν Μέτα με την Ορχήστρα Maggio Musicale της Φλωρεντίας και τον βιολιστή Πίνχας Ζούκερμαν, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μουσική του Μπραμς. Επίσης η Χορωδία Μοντεβέρντι, συνοδευόμενη από τους English Baroque Soloists, υπό τη διεύθυνση του σερ Τζον Ελιοτ Γκάρντινερ, ερμηνεύει «Τα κατά Ιωάννην Πάθη» του Μπαχ. Στον Κύκλο τζαζ θα δούμε τον Γιαν Γκαρμπάρεκ αλλά και τον κορυφαίο δεξιοτέχνη στο ούτι Ανουάρ Μπραχέμ. Το ελληνικό ρεπερτόριο εκπροσωπείται μεταξύ άλλων από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Παύλο Παυλίδη, τη Λένα Πλάτωνος».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα