back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλατεία Θεάτρου: «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη απόψε στις 21:00

Διαβάστε επίσης

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Το ελληνικό θεατρικό έργο επιστρέφει στο ραδιόφωνο!

“ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ”
του Βασίλη Κατσικονούρη

Δωρεάν είσοδος!

Απόψε, στο πλαίσιο της «Πλατείας Θεάτρου», του Αθήνα 9.84, θα γίνει η ραδιοφωνική μετάδοση του έργου «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά και τη μουσική υπογράφει ο Πλάτων Ανδριτσάκης. Ακούγονται: ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, ο Κωστής Μπούντας, η Καλλιόπη Παναγιωτίδου και η Ευγενία Δημητροπούλου.

Η ιστορία:
Οι τραγελαφικές περιπέτειες δύο λαϊκών παιδιών που αποφασίζουν να μην πάνε στο στρατό και να καταφύγουν σ` ένα new age κοινόβιο στην Καλιφόρνια. Σ` αυτή τους την προσπάθεια μετέχουν και τα κορίτσια τους, καταλυτική όμως είναι η “συνδρομή” ενός απίθανου θείου, που έρχεται κατ` ευθείαν από τις δεκαετίες του `50 και του ‘60. Είναι ο θείος Πέπο…

Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης της πρώτης παράστασης και στο θέατρο, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Μετά από είκοσι περίπου χρόνια ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας 9,84 έμελε να με συνδέσει εκ νέου με το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη και μάλιστα στην ιδιαίτερη μορφή του ραδιοφωνικού θεάτρου.

[su_image_carousel source=”media: 413064,413063,413062,413061,413060″ slides_style=”photo” crop=”none” align=”center” dots=”no”]

Αναρωτιόμουν κατά πόσο οι ήρωες του έργου Ντίνος,  Αρούλης,  Κική και  Βουβού αντιστοιχούν  στο σήμερα, αφού τα θέματά τους εκφράζουν  μεγάλο αριθμό των νέων της εποχής που γράφτηκε το έργο –  εξού και η επιτυχία  στο ανέβασμά  του,  τόσο στην Πειραματική του Εθνικού όσο και στο Δημοτικό Περιφερειακό Ιωαννίνων, η απάντηση ήρθε στις πρόβες και διέψευσε την όποια επιφύλαξή μου και αποκάλυψε πως οι εποχές αλλάζουν, αλλά αυτοί οι ήρωες φωτίζουν και θα συνεχίσουν να φωτίζουν διαχρονικά τα αδιέξοδα της κάθε γενιάς, που συχνά  χαρακτηρίζεται  από κάποιους ως  ανερμάτιστη. Μιας μεταπολιτευτικής  γενιάς   που αναζητά τη διαφυγή της από μια σκληρή πραγματικότητα που της επιβάλλεται κάποιες φορές άδικα και  βίαια. Η απουσία ενός κοινωνικού οράματος συχνά  οδηγεί άτομα της μετεφηβικής ηλικίας, περιθωριοποιημένα κοινωνικά, σε τραγελαφικούς κόσμους, όπως τα new age κοινόβια του έργου, προκειμένου να ξεφύγουν από  τις αγκυλώσεις ενός συστήματος που αποφασίζει χωρίς αυτούς για αυτούς. Οι ήρωες αποτυπώνονται τη στιγμή που βιώνουν τα αδιέξοδα της κενότητας τους και αναζητούν την ευτυχία τους σε έναν εικονικό κόσμο… Παιδιά, που στην απελπισία τους είναι έτοιμα να διαβούν ακόμα και το σκοτάδι, προκειμένου να αντικρύσουν το φως της λύτρωσης».

Το podcast της παράστασης θα παραμείνει για μια εβδομάδα στο site του σταθμού διαθέσιμο για ακρόαση. Μετά το τέλος της εβδομάδας θα ενοικιάζεται με μια συμβολική τιμή και τα ποσοστά των εκτελεστικών δικαιωμάτων θα αποδίδονται σε όλους τους συντελεστές μέσω συμφωνίας του Αθήνα 9.84 με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα έργα ηχογραφούνται μέσα στο σταθμό, σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο από τον ηχολήπτη του Αθήνα 9.84, Πάνο Αργύρη.

Στο site του σταθμού (www.athina984.gr), το έργο «Καλιφόρνια Ντρίμιν» – όπως και όλα τα θεατρικά έργα – την ώρα της ραδιοφωνικής του μετάδοσης, θα συνοδεύεται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test.

 Βιογραφικό Βασίλη Κατσικονούρη
Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το Γάλα, Καλιφόρνια Ντρίμιν, Το Μπουφάν Της Χάρλεϋ, Οι Αγνοούμενοι, Καγκουρό κ.ά. τα οποία έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Δημήτρης Χόρν,στη  Στοά, στο Θ. Μεταξουργείο στον, Ελληνικός Κόσμος, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ. α, στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος, ΕΘΑΛ, κ. ά.) καθώς και στην Πολωνία, στη Σερβία και στη Γερμανία.  Το 2011, το έργο του Το Γάλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου. Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα. Το 2012 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Μπαμπούσκα από τις εκδόσεις Κέδρος. Το 2016, η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Η Ρωγμή Των 7:45 μμ (εκδ. Καστανιώτη) από όπου και το ομώνυμο διήγημα που δημοσιεύεται.  Το 2018, από τις εκδόσεις Καστανιώτη πάλι, κυκλοφορεί η επόμενη συλλογή του διηγημάτων με τίτλο Καρό Παιδιά, Ριγέ Πατεράδες. Τα θεατρικά του έργα έχουν εκδοθεί από τους οίκους Κέδρος, Σοκόλη και Κάπα Εκδοτική. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγγραφέας : Βασίλης Κατσικονούρης

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαριάς

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Παίζουν: Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κωστής Μπούντας, Καλλιόπη Παναγιωτίδου

Επιμέλεια οργάνωσης  : Χρήστος Τζαμαργιάς

Εκτέλεση Παραγωγής: Art Ensemble

Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Ηχολήπτης: Πάνος Αργύρης

Γραφιστική Επιμέλεια: The Button Design

Επικοινωνία: Γραφείο Τύπου 9.84

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα