back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Συμφωνία για τη δημοσίευση περιεχομένου με Facebook-Google

Διαβάστε επίσης

Η Nine Entertainment Co Holdings Ltd ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνίες διάρκειας πολλών ετών για την παροχή περιεχομένου με την Google και το Facebook, σύμφωνα με το νέο κώδικα της Αυστραλίας για τα ΜΜΕ και το σχετικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία, οι όροι της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκαν, ακολουθεί την υπογραφή παρόμοιων συμφωνιών από τους ανταγωνιστές της Nine Entertainment, Seven West Media Ltd και News Corp, μετά την ενεργοποίηση ενός αυστηρού πλαισίου νόμων, ώστε οι αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες να πληρώνουν για την παρουσίαση ειδήσεων στις πλατφόρμες τους.

Η Nine Entertainment ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει περιεχόμενο για την πλατφόρμα ειδήσεων της Google (Google News Showcase) για πέντε χρόνια, αλλά και για ένα παρόμοιο προϊόν του Facebook, χωρίς οικονομική χρέωση.

Η Google θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στις πλατφόρμες της Nine, σύμφωνα με τις εφημερίδες «Τhe Australian Financial Review», «The Age» και «The Sydney Morning Herald».

Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συμφωνίες και τα συνδρομητικά έσοδα για τις εφημερίδες της, η Nine που έχει έδρα το Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση κατά 30 ως 40 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (19 – 25,3 εκατομμύρια ευρώ) των εσόδων της στο εκδοτικό σκέλος των δραστηριοτήτων της για το οικονομικό έτος 2022.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα