back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γρ. Λέων: Στηρίζουμε τους άστεγους της πόλης μας με απώτερο στόχο την επανένταξή τους στην κοινωνία

Διαβάστε επίσης

Από την καρδιά της πόλης, πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, ο Αθήνα 9.84, γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του με ζωντανές εκπομπές, από τις 6 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά ο ΚΥΑΔΑ προκειμένου να βοηθήσει τους άστεγους της πόλης μας, έχοντας δημιουργήσει συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας τους.

«Το να δημιουργήσουμε δομές ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Η πόλη απέκτησε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Επίσης, απέκτησε για πρώτη φορά ξενώνα τοξικοεξαρτημένων ατόμων και η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει σημαντικά. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχει μια μερίδα αστέγων που από δική τους επιλογή παραμένουν στο δρόμο παρά τις δυνατότητες που έχουμε ως Δήμος να τους στεγάσουμε. Παρόλα αυτά, η ομάδα των street workers είναι δίπλα τους, τους στηρίζουμε με βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και προσπαθούμε να τους πείσουμε να ενταχθούν σε μια δομή στέγασης με απώτερο στόχο την επανένταξή τους στην κοινωνία».

Παράλληλα, υπογράμμισε:«Το τελευταίο διάστημα έχουμε αναπτύξει προγράμματα επανένταξης ώστε να μην ιδρυματοποιήσουμε τους ανθρώπους που έχουμε βάλει στις δομές στέγασης αλλά και να καταφέρουμε να τους επαναφέρουμε στη φυσιολογική τους ζωή».

Ο κ. Λέων, δεν θα μπορούσε να μην ευχηθεί στον Αθήνα 9.84 για τα 34α γενέθλιά του.

«Εύχομαι χρόνια πολλά στον Αθήνα 9.84 ο οποίος είναι ένας ιστορικός σταθμός με τον οποίο μεγαλώσαμε η γενιά των 40άρηδων σε αυτή την πόλη. Τα Σάββατα, πηγαίναμε στο στούντιο της Λιοσίων όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε καλλιτέχνες ή συμμετείχαμε σε ραδιοφωνικά παιχνίδια. Για εμάς το ραδιόφωνο ήταν ένα πολύ σημαντικό μέσο και γι αυτό ο Αθήνα 9.84 ήταν συνδεδεμένο με τα πρώτα αθώα παιδικά και σχολικά χρόνια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα