back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ντίνα Ρέππα μιλά στον Αθήνα 9.84 με αφορμή την εκδήλωση για τα 34α γενέθλια του σταθμού

Διαβάστε επίσης

Γενέθλια για τον Αθήνα 9.84, που συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Με αφορμή την εν λόγω επέτειο, η Ντίνα Ρέππα, δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις  , μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είναι μέγιστο ζήτημα να επιδιώκεται από τους δημοσιογράφους να υπηρετούν την πόλη και τους ανθρώπους της. Και επειδή η πόλη δεν είναι κάτι ενιαίο, θα σας έλεγα να υπηρετείτε κυρίως τους ανθρώπους από τις πιο λαϊκές γειτονιές, γιατί αυτές οι περιοχές είναι ”άφωνες”, συνολικότερα στο πολιτικό σύστημα και σε όλα τα μέσα εξουσίας, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν έρχεται εύκολα η εικόνα και η αγωνία , τα προβλήματα, οι διεκδικήσεις, οι χαρές των ανθρώπων, οι κατακτήσεις τους μέσα στις γειτονιές. Υπάρχει μια ”πίσω αυλή” στην πόλη που έχει πολύ μεγάλη σημασία – τουλάχιστον το Δημοτικό Ραδιόφωνο- να την φωτίσει».

Εν συνεχεία, σημείωσε: «Θα ευχηθώ ο Αθήνα 9.84 να τα χιλιάσει και επίσης η πόλη να αξιωθεί να έχει ένα Δημοτικό Ραδιόφωνο ελεύθερο, με πολυφωνία, με τη δυνατότητα των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων να έχουν ελευθερία στην έκφραση πολλών απόψεων και να μην είναι κάθε φορά υποχείριο της όποιας δημοτικής εξουσίας, γιατί αυτό συμβαίνει σε όλα τα ΜΜΕ και φυσικά και στο ραδιόφωνο.Το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν είναι ένα ραδιόφωνο σαν όλα τα άλλα, πρωτίστως γιατί δεν εξαρτάται από την αγορά, από τη διαφήμιση. Αυτό είναι μεγάλη ελευθερία για τους δημοσιογράφους και θεωρώ ότι πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο ζει από τα χρήματα των δημοτών και από αυτή την άποψη δεν εξαρτάται τόσο πολύ ούτε από ακροαματικότητες ούτε από τι θέλει ο κάθε επιχειρηματίας από αυτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα