back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης: Η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα ανοίξει όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού

Διαβάστε επίσης

«Σε 15 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης ύψους 420 εκατ. ευρώ στον κλάδο του τουρισμού το οποίο θα δίνεται ανάλογα με τον τζίρο του 2019 και το οποίο δεν θα έχει τον χαρακτήρα της επιστρεπτέας. Οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί θα λάβουν τα χρήματα αυτά σε ένα μήνα από την στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Τα καταλύματα θα λάβουν το 5% του τζίρου του 2019 ενώ τα υπόλοιπα το 2,5% του τζίρου του 2019 έως το ποσό των 400.00 ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Για την εστίαση, τρέχει κανονικά το πρόγραμμα και έχουν ήδη εκκαθαριστεί 8.500 αιτήσεις, για άλλες 15.000 ολοκληρώνεται μέσα στο μήνα η διαδικασία και θα μπορέσει σε ένα μήνα από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα να λάβει όλος ο κλάδος αυτά τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι: «Η πολιτεία στηρίζει ακόμα και σήμερα όπου υπάρχουν κλειστές δραστηριότητες. Υπάρχουν προγράμματα που στηρίζουν την επανεκκίνηση. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και εκεί ακριβώς στοχεύουν τα συγκεκριμένα προγράμματα. Το 2020 δεν είχαμε αύξηση της ανεργίας παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη κρίση με την πανδημία. Υπάρχει επομένως συνεχής στήριξη μέχρι να φτάσουμε στην κανονικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα ανοίξει όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού με την Επιτροπή να είναι αυτή που θα δίνει το “πράσινο φως”.

Όσον αφορά στο θέμα της μουσικής, επισήμανε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Επιτροπή των ειδικών που κρίνει πως πηγαίνει η τάση της διασποράς του ιού.

Σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σημείωσε: «Είναι μια δεύτερη ευκαιρία για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό. Θα πρέπει η αντιπολίτευση να αναζητήσει τι έκανε σε αυτό το κομμάτι».

Υπογράμμισε δε ότι «δεν υπάρχει πιο αντικειμενικό σύστημα από αυτό το οποίο υπολογίζει μηνιαία έσοδα, περιουσιακά στοιχεία και έξοδα και βγάζει μέσω αλγόριθμου το αποτέλεσμα χωρίς να παρεμβαίνουν οι τράπεζες».

Τέλος, είπε πως προστατεύονται οι ευάλωτες οικονομικά ομάδες οι οποίες θα καταβάλουν όσα μπορούν με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ προκειμένου να δοθεί μια άμεση λύση, χωρίς ταλαιπωρία.

«Ερχόμαστε σήμερα με ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί και στο οποίο δεν παρεμβαίνουν οι τράπεζες αλλά αυτόματα βγάζει ένα αποτέλεσμα που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα