back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νικαράγουα: Η αντιπολιτευόμενη Κριστιάνα Τσαμόρο κινδυνεύει να αποκλειστεί από τις προεδρικές εκλογές

Διαβάστε επίσης

Η εισαγγελία της Νικαράγουας ζήτησε χθες Τρίτη να στερηθεί η αντιπολιτευόμενη Κριστιάνα Τσαμόρο, η κόρη της πρώην προέδρου Βιολέτας Μπάριος δε Τσαμόρο, το δικαίωμα να αναλαμβάνει δημόσια αξιώματα, εξέλιξη η οποία ενδέχεται να σημάνει τον αποκλεισμό της από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας η κυρία Τσαμόρο, 67 ετών, κατηγορείται μεταξύ άλλων για «καταχρηστική διαχείριση», για «ξέπλυμα χρήματος, αγαθών και πόρων».

Η Κριστιάνα Τσαμόρο είναι η κόρη της πολιτικού που είχε κερδίσει τον Ντανιέλ Ορτέγα στις προεδρικές εκλογές του 1990, όταν διεκδικούσε την επανεκλογή του μετά την πρώτη θητεία του στην εξουσία.

Την 20ή Μαΐου, η εισαγγελία άρχισε να διενεργεί έρευνα σε βάρος του ιδρύματος που φέρει το όνομα της πρώην προέδρου, το οποίο διευθύνει η Κριστιάνα Τσαμόρο, στη βάση «στοιχείων που τεκμηριώνουν ξέπλυμα χρήματος» την περίοδο 2015-2019.

Η κυρία Τσαμόρο, που δεν είναι μέλος κανενός πολιτικού κόμματος, θεωρείται πως είναι η υποψήφια που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγα στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Η ίδια δηλώνει αθώα και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες σε βάρος της «μακάβρια φάρσα» με σκοπό να αποκλειστεί από την προεκλογική κούρσα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα