back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Yπέρ του φόρου περιουσίας η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ

Διαβάστε επίσης

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε υπέρ της επανεργοποίησης του φόρου περιουσίας, της φορολόγησης δηλαδή επί του συνόλου της περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων.

«Θέλουμε να επανενεργοποιήσουμε τον φόρο περιουσίας προκειμένου να έχουμε περισσότερα κονδύλια για την εκπαίδευση στα ομοσπονδιακάκρατίδια. Αυτό αφορά σε ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά φυσικά και σε περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων. Το εκλογικό μας πρόγραμμα παρέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων», δήλωσε η Μπέρμποκ στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Η Πράσινη πολιτικός υποσχέθηκε επίσης να μην μειώσει τις κοινωνικές παροχές. «Μπορεί άλλα κόμματα να το κάνουν αυτό, εμείς δεν θα το κάνουμε. Οι πολίτες στερήθηκαν τόσο πολλά κατά την περίοδο του κορονοϊού. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε κάτι πίσω στους πολίτες», τόνισε.

Το μεγαλύτερο χρέος το οποίο έχουμε η κοινωνία είναι το χρέος απέναντι στα παιδιά μας ,τα οποία πρέπει να αντεπεξέλθουν στις κακές συνθήκες μάθησης. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε μπροστά σε εκατομμύρια παιδιά και να τους πούμε: υποφέρατε από τον κορονοϊό για ένα χρόνο, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να εξοπλίσουμε καλύτερα τα σχολεία σας. Η εκπαιδευτική πολιτική είναι θέμα των ομοσπονδιακών κρατιδίων, αλλά έχουν οικονομικά προβλήματα και θα πρέπει να κάνουν περικοπές. Αυτό όμως δεν μπορεί να το πληρώσουν οι μαθητές», κατέληξε η συμπρόεδρος των Πρασίνων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα