back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διχάζει τους Αθηναίους η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Διχάζει τους Αθηναίους η πρόταση που βάζουν στο «τραπέζι» οι επιδημιολόγοι για να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Ερωτηθέντες, που ανήκουν στην ομάδα όσων έχουν κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλώνουν απόλυτα σύμφωνοι με την πρόταση των επιστημόνων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κατά αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί άμεσα η διασπορά του ιού, όπως αντίστοιχα θα μειωθεί ο αριθμός στις εισαγωγές στα νοσοκομεία σε ένα νέο κύμα κορονοϊού από το Φθινόπωρο.

Καταγράφονται ωστόσο και διαφορετικές απόψεις, με ορισμένους να ξεκαθαρίζουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο, αλλά από την άλλη να διατυπώνουν ενστάσεις στο ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Υπάρχει η ελευθερία της επιλογής και αυτό εναπόκειται στην υπεύθυνη στάση και βούληση του καθενός, σε ατομική βάση», σημειώνουν χαρακτηριστικά,

Όσον αφορά την κουβέντα που άνοιξε εκ νέου για τα προνόμια των εμβολιασμένων, οι περισσότεροι θεωρούν κάτι τέτοιο απόλυτα δίκαιο. Τονίζουν ότι θα μπορούσαν οι εμβολιασμένοι να μπορούν από το Φθινόπωρο να παρακολουθήσουν προβολές σε κλειστά σινεμά και θέατρα, όπως επίσης ζητούν να ανοίξει και μια συζήτηση και για τον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων εστίασης.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα