back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Να γίνει ο Υμηττός το «Zero Plastic» βουνό της χώρας θέλουν ο ΣΠΑΥ και 11 Δήμοι της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο έθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας, δηλαδή ένα βουνό με μηδενικό πλαστικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιεί τις δικές του δυνάμεις μαζί με αυτές των εθελοντικών ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και τις δυνάμεις των 11 Δήμων της Αττικής που έχουν μέτωπο στο βουνό, δηλαδή οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παιανίας και Κρωπίας.

Πρόκειται για την «Πράσινη Συμμαχία», όπως την ονόμασε ο ΣΠΑΥ με την πλήρη συγκατάθεση των Δήμων και στοχεύει σε μια σειρά δράσεων και ταυτόχρονα στο να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του βουνού. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια αυτού του εγχειρήματος, με τον καθαρισμό 365 επιλεγμένων σημείων και την «απελευθέρωση» της φύσης από τα πλαστικά.

Ο Υμηττός αποτελεί ένα υψηλής βιοποικιλότητας οικοσύστημα με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και ιστορική αξία και σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον δέχεται συνεχείς πιέσεις, είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά για έναν Υμηττό ακόμα πιο καθαρό και πιο ελεύθερο από τα σκουπίδια και τα πλαστικά, που τον επιβαρύνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να τον προστατεύσουμε και για τις επόμενες γενιές». Και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη μεγάλη δράση του ΣΠΑΥ καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στη φύση, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του βουνού που τόσο αγαπάμε».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα