back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

The Times: Ο Μπ. Τζόνσον θέλει η G7 να δεσμευτεί σε ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για το παγκόσμιο κλίμα

Διαβάστε επίσης

Να δεσμευθούν οι ηγέτες των G7 σε ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για το παγκόσμιο κλίμα επιδιώκει Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times. Στόχος του Βρετανού πρωθυπουργού είναι σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να επιτύχουν την απανθρακοποίηση των οικονομιών τους.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της  πρώτης διά ζώσης συνόδου κορυφής των ηγετών των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας . Η σύνοδος κορυφής των 7 περισσότερο ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη έχει ως βασικά θέματα στην ατζέντα,  την ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19 και την κλιματική αλλαγή.

Ο Τζόνσον θέλει οι χώρες της G7 να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και εφαρμογή μεγάλης κλίμακας σχεδίων ανανεώσιμης ενέργειας στην Αφρική και σε τμήματα της Ασίας, κάτι που σύμφωνα με την Times θα είναι ανάλογο με το αμερικανικό Σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο βοήθησε στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο ο πρώτος και μεγαλύτερος αντίπαλος του σχεδίου Τζόνσον είναι το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο μέχρι στιγμής αντιστέκεται στην εκταμίευση χρημάτων για το σχέδιο πριν από την αναλυτική επισκόπηση δαπανών που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα