back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ακυρώθηκαν οι Παναφρικανικοί αγώνες στίβου

Διαβάστε επίσης

Οι Παναφρικανικοί αγώνες στίβου ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία (CAA), απογοητεύοντας τους αθλητές που ήλπιζαν ότι μέσω της διοργάνωσης θα είχαν την ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το τουρνουά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Λάγκος αργότερα μέσα στο μήνα, καθώς η Νιγηρία δέχτηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει την αρχικά ορισθείσα διοργανώτρια, Αλγερία.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ανώτερου Αφρικανικού Πρωταθλήματος, που είχε προγραμματιστεί για το Λάγκος από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στίβου.

«Αφότου η Αλγερία, που επρόκειτο να διοργανώσει το τουρνουά από 22 έως τις 26 στο Αλγέρι, ζήτησε μία αναβολή, και συνειδητοποιώντας την ανάγκη να προσφέρουμε ανταγωνισμό στους αθλητές μας, η Ομοσπονδία αποφάσισε να βρει μία χώρα, προκειμένου να “σώσει” τη διοργάνωση.

Δυστυχώς, η Νιγηρία, η οποία δεσμεύτηκε να την φιλοξενήσει, μας ενημέρωσε ότι οι αρχές δεν μπορούν να δώσουν την άδεια για την διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος.»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η ακύρωση προήλθε εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει στη δημόσια υγεία η πανδημία του κορονοϊού. Η CAA εξέφρασε τη λύπη της προς τους Αφρικανούς αθλητές.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα