back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κούρσα» ανόδου στις τιμές των καυσίμων

Διαβάστε επίσης

Την άνοδο έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων από την αρχή του 2021 μέχρι και τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα από τις αρχές του έτους αγγίζουν το 12%, με τους τελευταίους 2.5 μήνες να μεταφράζονται σε 16 λεπτά το λίτρο τόσο για την αμόλυβδη, όσο και για το πετρέλαιο κίνησης.

Η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε πλέον το «φράγμα» του 1.60 ευρώ το λίτρο, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση να μιλά για καθημερινές αυξήσεις τους τελευταίους 2.5 μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 2,5 μήνες είχε 1,43 ευρώ η αμόλυβδη το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε το 1.30 λεπτά το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο πριν η μέση τιμή στο diesel κίνησης διαμορφωνόταν στο 1,14 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή του αυτή την στιγμή είναι 1,33 ευρώ το λίτρο.
Σε γενικές γραμμές και στα δυο καύσιμα παρουσιάζεται κατά μέσο όρο μια αύξηση των 16 λεπτών το λίτρο.

Για ευρωπαϊκό φαινόμενο, όσον αφορά τις αυξήσεις στα καύσιμα και εξωγενείς διεθνείς παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές των καυσίμων, μιλά ο κ. Κιούσης.

« Έχουμε καθημερινές αυξήσεις- όχι τεράστιες- αλλά καθορίζουν την τιμή. Ένα σεντ ή δυο σεντ την ημέρα καθορίζουν την τιμή. Η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει το 1.60 το λίτρο στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος. Οι καθημερινές αυξήσεις αφορούν τους τελευταίους 2.5 μήνες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα