back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Voucher 200 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του β΄κύκλου

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης 200 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας 4-24 ετών με στόχο την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher), ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://beneficiary.digital-access.gov.gr/). Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους των Α’ και Β’ κύκλων του προγράμματος έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Πρόκειται για τον Β΄ Κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακής Μέριμνας», το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα (έως 6.000 ευρώ). Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Προϋπόθεση είναι το παιδί που θα λάβει την επιταγή των 200 ευρώ, να φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

-Κατά τη διάρκεια του Β’ κύκλου, μπορούν να καταθέτουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ανεξαρτήτως του αν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού (Α21) του ΟΠΕΚΑ.

-Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

-Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Όπως έγινε γνωστό από τον Α’ Κύκλο του προγράμματος, έχουν εκδοθεί 409.000 επιταγές προς δικαιούχους.

Αφού η αίτηση τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι τόσο του Α’ όσο και του Β’ κύκλου θα λάβουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτηση τους.

Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα