back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα ισχύσουν τεκμήρια για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία

Διαβάστε επίσης

Ότι η επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, σχετίζεται με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων αυτών, προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων, την δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών.

Ερωτηθείς για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό που έγινε είναι να καταγραφούν οι πραγματικές αξίες των ακινήτων. Δεν μπορεί η φορολόγηση να γίνεται με πλασματικές τιμές είπε ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει καθώς θα υπάρξουν αυξομειώσεις.

Όσον αφορά τα τεκμήρια, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι δεν αφορούν την φορολογία αλλά τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε πως δεν θα ισχύσουν για το 2021, σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα