back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Euro 2020: Και στο τέλος κερδίζουν οι… Ολλανδοί

Διαβάστε επίσης

Με νίκη συνδυάστηκε η επιστροφή της εθνικής Ολλανδίας σε τελικά μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Οι «οράνιε», που απουσίαζαν τόσο από το Euro του 2016 στη Γαλλία όσο και από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, επιβλήθηκαν 3-2 της Ουκρανίας σε ένα εντυπωσιακό ματς στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και ξεκίνησαν θετικά την πορεία τους στον τρίτο όμιλο του Euro 2020.

Το πρώτο μέρος στο Άμστερνταμ ήταν ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών από την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ, η οποία αν και βρέθηκε ουκ ολίγες φορές μία ανάσα από το πολυπόθητο γκολ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Μόλις στο πρώτο 7λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές στιγμές για να σκοράρουν, ενώ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου απέτυχαν άλλες δύο φορές να φτάσουν στο γκολ με τους Βαϊνάλντουμ (39’) και Ντάμφρις (40’).

Η λύτρωση για την Ολλανδία ήρθε τελικά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 52′ από παράλληλη μπαλιά του Ντάμφρις από τα δεξιά ο Μπούστσαν δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα από την περιοχή του και την έστρωσε στον Βαϊνάλντουμ με έξοχο πλασέ έγραψε το 1-0. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί οι «οράνιε», αφού μόλις επτά λεπτά αργότερα (59’) διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Βέγκορστ (2-0).

Η Ουκρανία βέβαια δεν παρέδωσε τα… όπλα! Μείωσε στο 75’ με εντυπωσιακό σουτ του Γιαρμολένκο (2-1) και στο 79′ έφτασε και στην ισοφάριση με κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ με (2-2) «παγώνοντας» έτσι το Άμστερνταμ!

Τον τελευταίο λόγο στο ματς βέβαια, είχαν τελικά οι Ολλανδοί και με «χρυσό» σκόρερ τον Ντάμφρις στο 85’ πέτυχαν το 3-2, που τους χάρισε και το πολυπόθητο τρίποντο.

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Τίμπερ (88’ Βέλτμαν), Ντε Βράι, Μπλιντ (64’ Ακέ), Φαν Άανχολτ (64’ Βίνταλ), Ντε Ρόουν, Ντε Γιόνγκ (88’ Βέγκχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι (90’ Μάλεν), Βέγκορστ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Mπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπαρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι, Ζουμπκόφ (13’ Μάρλος, Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα