back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Euro 2020: Αυξάνονται τα μέτρα κατά της Covid-19 στην Αγία Πετρούπολη

Διαβάστε επίσης

Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, θα ενισχυθούν στην Αγία Πετρούπολη -μια από τις 11 πόλεις υποδοχής του EURO 2020- σε μία προσπάθεια να περιορισθεί η αύξηση των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, από την ερχόμενη Πέμπτη (17/6), δεν θα πωλούνται τρόφιμα στις ζώνες φιλάθλων του EURO-2020, ενώ οι χώροι εστίασης και οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν κλειστά στα εμπορικά κέντρα. Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση στον αριθμό ατόμων που θα μπαίνουν στους κινηματογράφους και στα εστιατόρια, τα οποία θα πρέπει παραμένουν κλειστά από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα.

«Τα άτομα που συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων χώρων, θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση, την ώρα που πολλοί Ρώσοι αρνούνται να φορέσουν την μάσκα στα μέσα μαζικής ή/και ατομικής μεταφοράς, αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Τα κρούσματα κορονοϊού, παρουσίασαν αυξητική τάση, καθώς εχθές (Κυριακή 13/6), ανακοινώθηκαν 14.723 περιπτώσεις στην χώρα, εκ των οποίων 7.704 στην Μόσχα, ενώ από την αρχή της πανδημίας, η Ρωσία «μετρά» 126.430 νεκρούς και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα