back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Χρυσοστόμου: Έρωτας με την πρώτη ματιά το «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ». Οι ήρωες είναι ταυτόχρονα ευχάριστα αντιπαθείς και ευχάριστα συμπαθείς

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου μετρά πολλές συνεργασίες και σκηνικές συναντήσεις με ρόλους και σκηνοθέτες. Ανήκει στην αφρόκρεμα των ηθοποιών με διακριτή παρουσία στο θέατρο, τον κινηματογράφο, όπως και στην τηλεόραση.

Από το ΚΘΒΕ, στον «Οδυσσεβάχ», στο «Mistero Buffo», στην «Προδοσία», στη «Λυσιστράτη», τον «Ρινόκερο» αλλά και στο «LAPD», στα «504 χιλιόμετρα» και στις «Ιστορίες Μυστηρίου», μια διαδρομή υψηλών ταχυτήτων, με τιμητικές διακρίσεις, αλλά και δύσκολες στροφές.

Για πρώτη φορά όμως κάνει θέατρο στο ραδιόφωνο. Στον ΑΘΗΝΑ 984.

Πρόκειται για την κωμωδία απόγνωσης «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» με την υπογραφή του Θωμά Μοσχόπουλου, που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 9 στην εκπομπή «ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ». Στην ερμηνεία των ρόλων, εκτός από τον ίδιο, οι ηθοποιοί Θάνος Λέκκας και Θανάσης Δήμου.

«Στη δική μας γλώσσα των ηθοποιών, το έργο είναι ένα φιλέτο… ένα λουκούμι. Για όσους το ακούσουν ή το δουν, είναι ένα έργο βγαλμένο μέσα από τον κόσμο του Θωμά Μοσχόπουλου. Ένας ζωγραφικός πίνακας που δονεί τη ψυχή με έναν διαφορετικό τρόπο.
Το αγάπησα από τη πρώτη στιγμή που το διάβασα, γιατί οι ήρωες είναι ταυτόχρονα ευχάριστα αντιπαθείς, αλλά και ευχάριστα συμπαθείς.» λέει στο σταθμό της πόλης, καθώς μοιράζεται τις σκέψεις του με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Μιλώντας για την ιδιαιτερότητα της ραδιοφωνικής προσαρμογής ενός θεατρικού, κάνει λόγο για «πολύ γλυκιά διαδικασία. Μια συνθήκη, που μου συμβαίνει για πρώτη φορά.»

Για τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και το #metooο Γιώργος Χρυσοστόμου παρατηρεί πως «Όλοι βγήκαμε λαβωμένοι, αλλά το θέατρο θα ωριμάσει και θα περάσει στην ενηλικίωση, μετά από αυτό. Ήταν σαν να μπήκε το θέατρο στο χειρουργείο για να αφαιρεθούν κάποια άσχημα κύτταρα. Τώρα, είναι σε θεραπεία και μετά θα κάνει τα πρώτα του βήματα.»

Φέτος το καλοκαίρι συναντά για μια ακόμη φορά το MUTE. Μια χειροποίητη, αγαπημένη παράσταση. Ένα project που πήρε σάρκα και οστά, χάρη στη δική του επιμονή και με τη συμβολή της Σοφίας Πάσχου. «Το σχεδίαζα σαν ακριβό όνειρο σχεδόν για μια εικοσαετία. Το ΜUΤΕ είναι το μυαλό, η ψυχή, η ζωή μου όλη».

σσ. *Το podcast της παράστασης «Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» θα παραμείνει για μια εβδομάδα στο site του σταθμού, διαθέσιμο για ακρόαση. Μετά το τέλος της εβδομάδας θα ενοικιάζεται με μια συμβολική τιμή και τα ποσοστά των εκτελεστικών δικαιωμάτων θα αποδίδονται σε όλους τους συντελεστές μέσω συμφωνίας του Αθήνα 9.84 με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων.

*Στο site μας (www.athina984.gr), το έργο «Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» – όπως και όλα τα θεατρικά – την ώρα της ραδιοφωνικής του μετάδοσης, θα συνοδεύεται από βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα