back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν είναι πια καταζητούμενη στη Ρωσία η Σ. Τιχανόφσκαγια

Διαβάστε επίσης

Η ρωσική αστυνομία έβγαλε την Λευκορωσίδα πολιτικό της αντιπολίτευσης και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, από την βάση δεδομένων των καταζητουμένων με πρωτοβουλία των αρχών της Λευκορωσίας.

Η Τιχανόφσκαγια εγκατέλειψε τη χώρα και ζει εξόριστη στο εξωτερικό από τον περασμένο χρόνο, αφού ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο υιοθέτησε μια πολιτική επιβολής σκληρών κατασταλτικών μέτρων εναντίον των διαδηλωτών που τον κατηγορούσαν ότι εξελέγη πρόεδρος το 2020 μετά από νοθεία του αποτελέσματος, ενώ πραγματικός νικητής ήταν η Τιχανόφσκαγια.

Τον Οκτώβριο του 2020 εναντίον της Τιχανόφσκαγια είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της και για την επικράτεια της Ρωσίας βάσει σχετικής συμφωνίας μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας, μετά από ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον της από τις αρχές της Λευκορωσίας. Ωστόσο από τις 25 Μαΐου του 2021 στην βάση δεδομένων του ρωσικού υπουρεγείου Εσωτερικών που αφορά του καταζητούμενους στην Ρωσία, δεν υπάρχουν στοιχεία για την Τιχανόφσκαγια, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα