back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Euro 2020: Γαλλία-Γερμανία: Ντέρμπι “γιγάντων” στο Μόναχο

Διαβάστε επίσης

Γαλλία και Γερμανία θα μονομαχήσουν στην «Αλιάνζ Αρίνα» για τον 6ο όμιλο του Euro 2020, σε μία ανμέτρηση που θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης.

Ο όμιλος του… θανάτου, όπως έχει χαρακτηριστεί ο 6ος, απόψε ξεκινάει με το μεγάλο ντέρμπι της Γαλλίας με τη Γερμανία στις 10:00-ΑΝΤ1, που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο για την συνέχειά τους στο Euro.

Οι «τρικολόρ» ξεκινούν την πορεία τους στη διοργάνωση ως  πρωταθλητές κόσμου του 2018 αλλά και ως φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από την άλλη οι Γερμανοί προέρχονται από κακές εμφανίσεις στο τελευταίο Μουντιάλ, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου τους, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από νωρίς και σίγουρα ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στο Euro, ποντάροντας πολλά στην παρουσία 14.000 συμπατριωτών τους στις κερκίδες της “Αλιάνζ Αρίνα”.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει την τύχη να διαθέτει ένα πλούσιο έμψυχο υλικό και μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή 11άδα για τους Γάλλους, καθώς οι Μπενζεμά και Γκριζμάν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Έτσι μπορούν να πλαισιώσουν τον Εμπαπέ στην επίθεση συγκροτώντας μια από τις ισχυρότερες επιθετικές γραμμές στη διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία με τον Λεβ στην τελευταία του διοργάνωση, ως προπονητής των “πάντσερ”,  έχει μια απουσία, αυτή του Γκορέτσκα. Πιο σοβαρό όμως πρόβλημα είναι η αμφισβήτηση από τους ίδιους τους παίκτες, οι οποίοι είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τον σχηματισμό που επιλέγει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Στα τελευταία τρία –επίσημα- μεταξύ τους ματς οι Γάλλοι μετρούν δύο νίκες, με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τελευταία φορά το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα