back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθησαν δύο διαρρήκτες στα Εξάρχεια – Είχαν ληστέψει και το γραφείο Ε. Τσακαλώτου

Διαβάστε επίσης

Δύο νεαροί 22 και 18 ετών συνελήφθησαν στα Εξάρχεια για διαρρήξεις και κλοπές μεταξύ άλλων και του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτού στην οδό Μαυροκορδάτου.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σήμερα τη νύχτα (15 Ιουνίου) να έχουν διαρρήξει γραφεία σε πολυκατοικία στην οδό Γενναδίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε να εισέρχονται σε πολυκατοικία που στεγάζονται επαγγελματικά γραφεία, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα. Αρχικά, ακινητοποίησαν τον 22χρονο κατά την έξοδο του από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια, εισήλθαν στην πολυκατοικία και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 18χρονο να κρύβεται στο μπάνιο γραφείου που είχαν προηγουμένως διαρρήξει, σπάζοντας τη θύρα του.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην πολυκατοικία, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρηχθεί γραφεία ισογείου, πρώτου, δευτέρου, τρίτου και τετάρτου ορόφου.

Στο παράθυρο ενός εκ των γραφείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί, δύο κατσαβίδια, δύο ζεύγη γαντιών και τρεις φακοί που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά και διάφορα τιμαλφή.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκαν, διάρρηξη σε πολιτικό γραφείο σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και 4 περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε επαγγελματικά γραφεία, επίσης σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δεκάδες δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων συνεχίζεται.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα