back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλή-Εργασιακό νομοσχέδιο: Δεύτερη ημέρα αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια

Διαβάστε επίσης

Με τις τοποθετήσεις βουλευτών ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας με τον μακροσκελέστατο τίτλο «για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

Χθες, Δευτέρα 14 Ιουνίου, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης, τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου 81 βουλευτές, ενώ έχουν εγγραφεί 213 βουλευτές για να μιλήσουν, εκτός των εισηγητών, ειδικών αγορητών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και φυσικά των υπουργών της κυβέρνησης.

Κατά την χθεσινή πρωτη ημέρα της συζήτησης απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας επί πολλών άρθρων που εργασιακού νομοσχεδίου, που είχαν υποβάλλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και στηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Στην απόγνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προκαλείται από τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι μεγαλώνει το χάσμα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι στην ανησυχία για τους εργαζόμενους”  απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας, χαρακτήρισε αδιάβαστη την αντιπολίτευση ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει απέχθεια για την αλήθεια και πως «αν υπήρχε τουρνουά ψέματος θα το κέρδιζε, ξεπερνώντας τον Τσιτσιπά».

Στις παρατηρήσεις της για βασικά άρθρα του νομοσχεδίου, όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η σύναψη ατομικών συμβάσεων επέμεινε η βουλευτής  της ΝΔ Αννα Ευθυμίου, η οποία ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα