back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Κωνσταντάτος: Έχουμε κάνει σημαντική δουλειά για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στον Υμηττό

Διαβάστε επίσης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύνδεσμο της χώρας ο οποίος απαρτίζεται από 11 όμορους δήμους που βρίσκονται γύρω από τον Υμηττό.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων όπως εργασίες απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και κάθε εύφλεκτης ύλης, συντηρήσεις συστημάτων πυρόσβεσης, συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών οδών, επισκευές πυροφυλακίων και παρατηρητηρίων, εθελοντικές αναδασώσεις και πληθώρα δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τον Υμηττό.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δουλειά που έχει γίνει για την προστασία της περιοχής απο πυρκαγιές.

«Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και παραδώσαμε και στον κ. Χαρδαλιά σχετική έκθεση για δασικούς δρόμους έκτασης 17χλμ που έχουμε ανοίξει, πάνω από 3.500 στρέμματα αποψιλώσεις , καθαρισμούς, κλαδέματα κλπ.

Ζητήσαμε και ευτυχώς ο Υπουργός ανταποκρίθηκε και μας δόθηκε επιπλέον κρατική βοήθεια και έτσι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα προστασίας του Υμηττού».

Ανέφερε ότι κατά το παρελθόν, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. υπολειτουργούσε σε πολλά επίπεδα, όπως στο κομμάτι των δασικών δρόμων.

Σημείωσε δε ότι έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν γειτονιές του Υμηττού τοποθετώντας αστικό εξοπλισμό σε όλους τους Δήμους της περιοχής, παγκάκια, τραπεζοκαθίσματα, ξύλινους κάδους προκειμένου ο επισκέπτης να ανέβει, να περπατήσει, να ευχαριστηθεί τη βόλτα του στο βουνό και να βρει και χώρο σκίασης προκειμένου να απολαύσει τη θέα του Υμηττού.

Τέλος, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να υπογειοποιηθούν τα καλώδια της ΔΕΗ λέγοντας πως είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες φωτιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στον Υμηττό έχουν προκληθεί από σπινθήρες των καλωδίων της ΔΕΗ.

«Θα πρέπει το κράτος να επιδοτήσει αυτό το πρόγραμμα μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε να κόστος να μην μετακυλήσει στους πολίτες και να σωθεί το βουνό και οι περιουσίες των πολιτών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα