back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη

Διαβάστε επίσης

Μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για απόπειρα επίθεσης εναντίον στρατιωτών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο μιας “πολίτη” αφού ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον της στη Χίζμα, μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλας.

Το θύμα ταυτοποιήθηκε ως η Μάι Χάλεντ Γιούσεφ Αφάνα, 29 ετών, με καταγωγή από την πόλη Αμπού Ντις κοντά στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια επίθεση.

“Μια δράστης προσπάθησε να ρίξει το όχημά της εναντίον ενός αριθμού Ισραηλινών στρατιωτών που φρόντιζαν για την ασφάλεια έργων” κοντά στη Χίζμα, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του. “Μετά την απόπειρα επίθεσης με το αυτοκίνητο, η δράστης βγήκε από το όχημά της κρατώντας ένα μαχαίρι”.

“Οι στρατιώτες απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον της και την εξουδετέρωσαν”, κατέληξε ο στρατός.

Η απόπειρα αυτή επίθεσης σημειώθηκε την ώρα που η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ παραμένει οξυμένη.

Χθες η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στοχοθέτησε θέσεις του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού εκτοξεύθηκαν από τον θύλακα μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον του νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας.

Το Σάββατο μια Παλαιστίνια οπλισμένη με μαχαίρι σκοτώθηκε από Ισραηλινό συνοριοφύλακα στο μεθοριακό πέρασμα μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ.

Την προηγουμένη ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο διαδήλωσης κατά του εποικισμού κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, μια παλαιστινιακή περιοχή που κατέλαβε το 1967 το Ισραήλ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα